Za 5 osoba
400 g tarane
200-300 g suvog mesa
3 glavice crnog luka
2 dl mlevenog paradajza
so, biber, vegeta
I
Suvo meso iseckati na kockice i obariti u malo više vode.
Procediti ali vodu ne bacati.
Crni luk sitno iseckati i upržiti na ulju.
Dodati zatim taranu i suvo meso i sjediniti.
II
Dodavati po malo vode u kojoj se barilo meso i dinstati.
Kada sve omekša dodati mleveni paradajz.
Začiniti po ukusu.
Promešati i kuvati još koji minut.
III
Sipati u tepsiju i zapeći u rernu.
Sastojci
Za 5 osoba
400 g tarane
200-300 g suvog mesa
3 glavice crnog luka
2 dl mlevenog paradajza
so, biber, vegeta
Priprema
I
Suvo meso iseckati na kockice i obariti u malo više vode.
Procediti ali vodu ne bacati.
Crni luk sitno iseckati i upržiti na ulju.
Dodati zatim taranu i suvo meso i sjediniti.
II
Dodavati po malo vode u kojoj se barilo meso i dinstati.
Kada sve omekša dodati mleveni paradajz.
Začiniti po ukusu.
Promešati i kuvati još koji minut.
III
Sipati u tepsiju i zapeći u rernu.