U toplo mleko stavite izmrvljen kvasac. Dodajte malo šećera i brašna i ostavite 5-10 minuta da kvasac nadođe.
Izmiksajte mast, žumanca, so i šećer. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite 30-60 minuta da nadolazi.
Nadošlo testo oklagijom razvucite na 6-7 mm debljine. Okruglim sekačem vadite krugove. Ostavite 10 minuta da krofne nadođu. Nakon tog vremena, svaku krofnu oklagijom još malo razvucite, ali testo puno ne pritiskajte.
Ostavite još 5 minuta, pa pržite u dubljem zagrejanom ulju. Pržene krofne vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće. Uvaljajte u šećer u prahu i uživajte u njima 🙂
Sastojci
Za 5 osoba
900 g Brasno
1 kesica/e C Suvi kvasac 10g
1 kesica/e C Prašak za pecivo
500 ml Mleko
2 supena kašika Svinjska mast
1 prstohvat/a So
1 kesica/e C Vanilin šećer
5 supena kašika Dr. Oetker Limun šećer u prahu
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
U toplo mleko stavite izmrvljen kvasac. Dodajte malo šećera i brašna i ostavite 5-10 minuta da kvasac nadođe.
Izmiksajte mast, žumanca, so i šećer. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite 30-60 minuta da nadolazi.
Nadošlo testo oklagijom razvucite na 6-7 mm debljine. Okruglim sekačem vadite krugove. Ostavite 10 minuta da krofne nadođu. Nakon tog vremena, svaku krofnu oklagijom još malo razvucite, ali testo puno ne pritiskajte.
Ostavite još 5 minuta, pa pržite u dubljem zagrejanom ulju. Pržene krofne vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće. Uvaljajte u šećer u prahu i uživajte u njima 🙂
Dekoracija
Posuti secerom u prahu