Sastojci

Za 5 osoba

Testo

900 g Brasno

500 ml Mleko

2 supena kašika Svinjska mast

1 prstohvat/a So

Dekoracija

5 supena kašika Dr. Oetker Limun šećer u prahu

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

U toplo mleko stavite izmrvljen kvasac. Dodajte malo šećera i brašna i ostavite 5-10 minuta da kvasac nadođe.

Izmiksajte mast, žumanca, so i šećer. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite 30-60 minuta da nadolazi.

Nadošlo testo oklagijom razvucite na 6-7 mm debljine. Okruglim sekačem vadite krugove. Ostavite 10 minuta da krofne nadođu. Nakon tog vremena, svaku krofnu oklagijom još malo razvucite, ali testo puno ne pritiskajte.

Ostavite još 5 minuta, pa pržite u dubljem zagrejanom ulju. Pržene krofne vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće. Uvaljajte u šećer u prahu i uživajte u njima 🙂

Dekoracija

Posuti secerom u prahu