Sastojci

Za 24 osoba

Fil

400 g Feta sir

1 komad/a Jaje

450 g Smrznuti spanać

Ostalo

500 g Kore za pitu

1 komad/a Jaje

150 ml Jogurt

150 ml Ulje

150 ml Kisela voda

3 supena kašika Susam

Priprema

Priprema fila

Feta sir izgnječiti viljuškom, dodati jaje i dobro promešati. Smrznuti spanać blago obariti (može se koristiti i sveži), iscediti, i malo usitniti nožem. Sjediniti spanać sa feta sirom i jajetom i promešati.

Filovanje

Iseći gotove kore na trake. Ja sam svaki list sekla na tri duže trake. U jednu činijicu dodati jaje, jogurt, ulje i kiselu vodu i promutiti viljuškom. Filovati tako što se uzmu dve trake kora, gornja se premaže sa dve kašike mešavine ulja, jogurta, kisele vode i jajeta. Zatim se na jedan ćošak stavi supena kašika fila i savija dijagonalno, dok se ne dođe do kraja trake.

Pečenje

Svaki trougao premazati prethodno pripremljenim prelivom od ulja, jogurta, kisele vode i jajeta i posuti susamom. Peći na 200°C oko 10-15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Prijatno :)