Feta sir izgnječiti viljuškom, dodati jaje i dobro promešati. Smrznuti spanać blago obariti (može se koristiti i sveži), iscediti, i malo usitniti nožem. Sjediniti spanać sa feta sirom i jajetom i promešati.
Filovanje
Iseći gotove kore na trake. Ja sam svaki list sekla na tri duže trake. U jednu činijicu dodati jaje, jogurt, ulje i kiselu vodu i promutiti viljuškom. Filovati tako što se uzmu dve trake kora, gornja se premaže sa dve kašike mešavine ulja, jogurta, kisele vode i jajeta. Zatim se na jedan ćošak stavi supena kašika fila i savija dijagonalno, dok se ne dođe do kraja trake.
Pečenje
Svaki trougao premazati prethodno pripremljenim prelivom od ulja, jogurta, kisele vode i jajeta i posuti susamom. Peći na 200°C oko 10-15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Prijatno :)
Sastojci
Za 24 osoba
400 g Feta sir
1 komad/a Jaje
450 g Smrznuti spanać
500 g Kore za pitu
1 komad/a Jaje
150 ml Jogurt
150 ml Ulje
150 ml Kisela voda
3 supena kašika Susam
Priprema
Priprema fila
Feta sir izgnječiti viljuškom, dodati jaje i dobro promešati. Smrznuti spanać blago obariti (može se koristiti i sveži), iscediti, i malo usitniti nožem. Sjediniti spanać sa feta sirom i jajetom i promešati.
Filovanje
Iseći gotove kore na trake. Ja sam svaki list sekla na tri duže trake. U jednu činijicu dodati jaje, jogurt, ulje i kiselu vodu i promutiti viljuškom. Filovati tako što se uzmu dve trake kora, gornja se premaže sa dve kašike mešavine ulja, jogurta, kisele vode i jajeta. Zatim se na jedan ćošak stavi supena kašika fila i savija dijagonalno, dok se ne dođe do kraja trake.
Pečenje
Svaki trougao premazati prethodno pripremljenim prelivom od ulja, jogurta, kisele vode i jajeta i posuti susamom. Peći na 200°C oko 10-15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Prijatno :)
Tagovi