Sastojci

Za 2 osoba

Musaka

450 g zelene boranije (1 pakovanje)

250 g mlevenog junećeg vrata

2 glavice crnog luka

2 - šargarepe

4 čena belog luka

- - ulje

- - so

- - biber

Preliv

1 - jaje

- - malo mleka

2 supena kašika kisele pavlake

Priprema

🔸

Šargarepu i luk očistiti i usitniti u secku. Staviti na malo ulja da se prži.

Za to vreme boraniju kratko prokuvati u slanoj vodi.

Kada luk i šargarepa omekšaju dodati mleveno meso i upržiti. Dodati so i biber po ukusu.

Boraniju ocediti od vode. Polovinu boranije rasporediti u posudu za pečenje. Preko staviti nadev od mesa, pa drugu polovinu boranije.

🔸

Preliv umutiti i preliti preko musake.

Musaku zapeći u rerni oko 30 minuta na 200°C.

Prijatno!