Za 2 osoba
450 g zelene boranije (1 pakovanje)
250 g mlevenog junećeg vrata
2 glavice crnog luka
2 - šargarepe
4 čena belog luka
- - ulje
- - so
- - biber
1 - jaje
- - malo mleka
2 supena kašika kisele pavlake
🔸
Šargarepu i luk očistiti i usitniti u secku. Staviti na malo ulja da se prži.
Za to vreme boraniju kratko prokuvati u slanoj vodi.
Kada luk i šargarepa omekšaju dodati mleveno meso i upržiti. Dodati so i biber po ukusu.
Boraniju ocediti od vode. Polovinu boranije rasporediti u posudu za pečenje. Preko staviti nadev od mesa, pa drugu polovinu boranije.
Preliv umutiti i preliti preko musake.
Musaku zapeći u rerni oko 30 minuta na 200°C.
Prijatno!
Sastojci
Za 2 osoba
450 g zelene boranije (1 pakovanje)
250 g mlevenog junećeg vrata
2 glavice crnog luka
2 - šargarepe
4 čena belog luka
- - ulje
- - so
- - biber
1 - jaje
- - malo mleka
2 supena kašika kisele pavlake
Priprema
🔸
Šargarepu i luk očistiti i usitniti u secku. Staviti na malo ulja da se prži.
Za to vreme boraniju kratko prokuvati u slanoj vodi.
Kada luk i šargarepa omekšaju dodati mleveno meso i upržiti. Dodati so i biber po ukusu.
Boraniju ocediti od vode. Polovinu boranije rasporediti u posudu za pečenje. Preko staviti nadev od mesa, pa drugu polovinu boranije.
🔸
Preliv umutiti i preliti preko musake.
Musaku zapeći u rerni oko 30 minuta na 200°C.
Prijatno!
Tagovi