Narendajte sitno koricu od jednog dobro opranog limuna. Iscedite sok od sva tri limuna, dodajte šećer i puter i zagrevajte u sudu nad parom dok se ne rastope. Posebno izmiksajte jaja i sipajte u toplu ali ne u vrelu smesu. Mešajte žicom dok se masa ne zgusne u sos. Sklonite sa vatre i sipajte u čiste tegle. Poklopite i kad se ohladi držite do upotrebe na hladnom mestu. U frižideru je rok trajanja par nedelja.
Sastojci
Za 4 osoba
3 limuna
225 gr šećera
120 gr putera
3 jaja
Priprema
Za pripremu
Narendajte sitno koricu od jednog dobro opranog limuna. Iscedite sok od sva tri limuna, dodajte šećer i puter i zagrevajte u sudu nad parom dok se ne rastope. Posebno izmiksajte jaja i sipajte u toplu ali ne u vrelu smesu. Mešajte žicom dok se masa ne zgusne u sos. Sklonite sa vatre i sipajte u čiste tegle. Poklopite i kad se ohladi držite do upotrebe na hladnom mestu. U frižideru je rok trajanja par nedelja.