Sastojci

Za 4 osoba

Za pripremu

250 gr makarona

300 gr mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

malo ulja

1 kašikica soli

1 kašikica mešavine začina

3 dcl soka od paradajza

1 kašikica šećera

100 gr krem sira

250 gr mozzarele

Priprema

Za pripremu

U veću šerpu sipajte vodu i kad proključa dodajte koju kap ulja i malo soli pa ubacite makarone i kuvajte desetak minuta. Ocedite ih i ostavite u cediljci.

Za pripremu

U drugoj šerpi na ulju propržite crni luk isečen na kockice pa dodajte mleveno meso i nastavite sa prženjem. Dodajte sok od paradajza, kašičicu šećera i kratko prokuvajte. Začinite solju, mešavinom začina.

Za pripremu

Makarone prespite u činiju a zatim ih pomešajte sa krem sirom.

Pleh pouljite, rasporedite polovinu pripremljenih makarona, nanesite fil od mese pa pospite polovinom narendane mozzarele. Rasporedite preostale makarone i slaganje završite ostatkom rendanog sira.

Za pripremu

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta. Služite toplo ili hladno, po želji.