U veću šerpu sipajte vodu i kad proključa dodajte koju kap ulja i malo soli pa ubacite makarone i kuvajte desetak minuta. Ocedite ih i ostavite u cediljci.
Za pripremu
U drugoj šerpi na ulju propržite crni luk isečen na kockice pa dodajte mleveno meso i nastavite sa prženjem. Dodajte sok od paradajza, kašičicu šećera i kratko prokuvajte. Začinite solju, mešavinom začina.
Za pripremu
Makarone prespite u činiju a zatim ih pomešajte sa krem sirom.
Pleh pouljite, rasporedite polovinu pripremljenih makarona, nanesite fil od mese pa pospite polovinom narendane mozzarele. Rasporedite preostale makarone i slaganje završite ostatkom rendanog sira.
Za pripremu
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta. Služite toplo ili hladno, po želji.
Sastojci
Za 4 osoba
250 gr makarona
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
malo ulja
1 kašikica soli
1 kašikica mešavine začina
3 dcl soka od paradajza
1 kašikica šećera
100 gr krem sira
250 gr mozzarele
Priprema
Za pripremu
U veću šerpu sipajte vodu i kad proključa dodajte koju kap ulja i malo soli pa ubacite makarone i kuvajte desetak minuta. Ocedite ih i ostavite u cediljci.
Za pripremu
U drugoj šerpi na ulju propržite crni luk isečen na kockice pa dodajte mleveno meso i nastavite sa prženjem. Dodajte sok od paradajza, kašičicu šećera i kratko prokuvajte. Začinite solju, mešavinom začina.
Za pripremu
Makarone prespite u činiju a zatim ih pomešajte sa krem sirom.
Pleh pouljite, rasporedite polovinu pripremljenih makarona, nanesite fil od mese pa pospite polovinom narendane mozzarele. Rasporedite preostale makarone i slaganje završite ostatkom rendanog sira.
Za pripremu
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta. Služite toplo ili hladno, po želji.