Lisnato testo (ja sam kupila u lidlsrbija ) isecite na trake širine 2cm a dužine oko 25cm.Jednom trakom obmotajte kalup za šam rolne tako da preklapate testo na rubove.Redjajte na pleh prekriven pek papirom i pecite na 200°C sve dok ne porumene.Pečene rolne skidajte sa kalupa dok su još vruće.
Priprema fila
Šećer i vodu skuvajte u gušći sirup.Umutite belanca zatim postepeno dodajte sirup koji je vruć uz neprestano mućenje.Kada potrošite sav sirup mutite i dalje dok se šam skroz ne ohladi i ne postane gust i sjajan.Pustite da se ohladi i filujte uz pomoć šprica ohladjene rolnice.Na kraju ih pospite šećerom u prahu.
Sastojci
Za 3 osoba
1 pakovanje/a lisnato testo
4 komad/a Belanca
250 g Šećer
80 ml Voda
Priprema
Priprema
Lisnato testo (ja sam kupila u lidlsrbija ) isecite na trake širine 2cm a dužine oko 25cm.Jednom trakom obmotajte kalup za šam rolne tako da preklapate testo na rubove.Redjajte na pleh prekriven pek papirom i pecite na 200°C sve dok ne porumene.Pečene rolne skidajte sa kalupa dok su još vruće.
Priprema fila
Šećer i vodu skuvajte u gušći sirup.Umutite belanca zatim postepeno dodajte sirup koji je vruć uz neprestano mućenje.Kada potrošite sav sirup mutite i dalje dok se šam skroz ne ohladi i ne postane gust i sjajan.Pustite da se ohladi i filujte uz pomoć šprica ohladjene rolnice.Na kraju ih pospite šećerom u prahu.