Za 4 osoba
500 g povrća zlatna mešavina
300 g junetine
200 ml majoneza
100 ml kisele pavlake
1 supena kašika senfa
1 supena kašika soli
1 kafena kašičica mlevenog bibera
Juneća sačata
Obariti povrće iz kese i ostaviti da se procedi.
Junetinu iseći na kockice i obariti.
Voda u kojoj se junetina kuvala može da posluži kasnije za supu ili čorbu.
Seče se na kockice radi bržeg kuvanja.
Kada je meso skuvano procediti.
Ostaviti da se malo prohladi.
Spojiti povrće i kuvanu junetinu.
Dodati majonez, pavlaku, senf, so i biber.
Ukrasiti po želji.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g povrća zlatna mešavina
300 g junetine
200 ml majoneza
100 ml kisele pavlake
1 supena kašika senfa
1 supena kašika soli
1 kafena kašičica mlevenog bibera
Priprema
Juneća sačata
Obariti povrće iz kese i ostaviti da se procedi.
Junetinu iseći na kockice i obariti.
Voda u kojoj se junetina kuvala može da posluži kasnije za supu ili čorbu.
Seče se na kockice radi bržeg kuvanja.
Kada je meso skuvano procediti.
Ostaviti da se malo prohladi.
Spojiti povrće i kuvanu junetinu.
Dodati majonez, pavlaku, senf, so i biber.
Ukrasiti po želji.
Tagovi