Žumanca penasto umutite sa šećerom pa stavite na paru, dodajte izlomljenu belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Umutite slatku pavlaku, dodajte ekstrakt od vanile i smesu sa jajima i belom čokoladom i sve dobro sjedinite mikserom. Podelite zatim na dva dela. Keks izlomite pa 50 gr ostavite sa strane. U jedan deo stavite 100 gr izlomljenog keksa a u drugi deo stavite 150 gr krupno seckane čokolade.
Za pripremu
Pravougaonasti kalup obložite providnom folijom pa po dnu stavite 50 gr preostalog izlomljenog keksa, preko njega stavite fil sa keksom. Čokoladu za glazuru otopite na tihoj vatri pa nju prelijte preko fila od keksa, od gore stavite fil od čokolade.
Za pripremu
Prekrijte kalup providnom folijom i stavite u zamrzivač na 3-4 sata. Izvadite tortu iz zamrzivača, stavite je na tacnu pa oko torte poređajte naizmenično čokoladni i običan keks. Secite na parčad i poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Ljubav je u čokoladi!
Sastojci
Za 16 osoba
4 žumanceta
6 kašika šećera
200 gr bele čokolade
500 ml slatke pavlake
100+50 gr crne čokolade
150 gr keksa
1 kašika Dr. Oetker Aroma vanila
100 gr čokolade
5 kašika ulja
50 gr čokoladnog Zlatni pek keks
50 gr običnog Zlatni pek keks
Naši proizvodi
Priprema
Za pripremu
Žumanca penasto umutite sa šećerom pa stavite na paru, dodajte izlomljenu belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Umutite slatku pavlaku, dodajte ekstrakt od vanile i smesu sa jajima i belom čokoladom i sve dobro sjedinite mikserom. Podelite zatim na dva dela. Keks izlomite pa 50 gr ostavite sa strane. U jedan deo stavite 100 gr izlomljenog keksa a u drugi deo stavite 150 gr krupno seckane čokolade.
Za pripremu
Pravougaonasti kalup obložite providnom folijom pa po dnu stavite 50 gr preostalog izlomljenog keksa, preko njega stavite fil sa keksom. Čokoladu za glazuru otopite na tihoj vatri pa nju prelijte preko fila od keksa, od gore stavite fil od čokolade.
Za pripremu
Prekrijte kalup providnom folijom i stavite u zamrzivač na 3-4 sata. Izvadite tortu iz zamrzivača, stavite je na tacnu pa oko torte poređajte naizmenično čokoladni i običan keks. Secite na parčad i poslužite.