Recept za nagradni konkurs: Ljubav je u čokoladi!

Sastojci

Za 16 osoba

Za pripremu

4 žumanceta

6 kašika šećera

200 gr bele čokolade

500 ml slatke pavlake

100+50 gr crne čokolade

150 gr keksa

Za pripremu glazure

100 gr čokolade

5 kašika ulja

Za dekoraciju

50 gr čokoladnog Zlatni pek keks

50 gr običnog Zlatni pek keks

Naši proizvodi

Priprema

Za pripremu

Žumanca penasto umutite sa šećerom pa stavite na paru, dodajte izlomljenu belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Umutite slatku pavlaku, dodajte ekstrakt od vanile i smesu sa jajima i belom čokoladom i sve dobro sjedinite mikserom. Podelite zatim na dva dela. Keks izlomite pa 50 gr ostavite sa strane. U jedan deo stavite 100 gr izlomljenog keksa a u drugi deo stavite 150 gr krupno seckane čokolade.

Za pripremu

Pravougaonasti kalup obložite providnom folijom pa po dnu stavite 50 gr preostalog izlomljenog keksa, preko njega stavite fil sa keksom. Čokoladu za glazuru otopite na tihoj vatri pa nju prelijte preko fila od keksa, od gore stavite fil od čokolade.

Za pripremu

Prekrijte kalup providnom folijom i stavite u zamrzivač na 3-4 sata. Izvadite tortu iz zamrzivača, stavite je na tacnu pa oko torte poređajte naizmenično čokoladni i običan keks. Secite na parčad i poslužite.