Razvaljajte lisnato testo na pobrasnjenoj radnoj povrsini.
Isecite kvadrate velicine 10cm.Pomesajte lesnik,secer,cimet,med i belance.Po jednu kasiku ovog fila stavljajte na sredinu kvadrata.Ivice kvadrata premazite zumancetom.Po dva naspramna ugla kvadrata spojite u sredini i pritisnite.Od preostalog testa izrezite kolutice precnika 2 cm. i stavite ih na vrh torbice.Sve premazite zumancetom razmucenim sa malo mleka.Poslazite torbice na pleh pokvasen sa malo vode.Neka odleze 15minuta.Torbice pecite 15-20minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni.Pecene kolace poslazite na resetku.Kad se ohlade prelijte ih ocaklinom od prah secera pomesanog sa 2 kasike vruce vode.
Sastojci
Za 4 osoba
300 g Lisnatog testa.
100 g Przenih mlevenih lesnika.
30 g Secera
Pola kafena kašičica Dr. Oetker Cimet šećer
1 supena kašika Med
1 komad/a Belance
2 komad/a Zumanceta
100 g C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Razvaljajte lisnato testo na pobrasnjenoj radnoj povrsini.
Isecite kvadrate velicine 10cm.Pomesajte lesnik,secer,cimet,med i belance.Po jednu kasiku ovog fila stavljajte na sredinu kvadrata.Ivice kvadrata premazite zumancetom.Po dva naspramna ugla kvadrata spojite u sredini i pritisnite.Od preostalog testa izrezite kolutice precnika 2 cm. i stavite ih na vrh torbice.Sve premazite zumancetom razmucenim sa malo mleka.Poslazite torbice na pleh pokvasen sa malo vode.Neka odleze 15minuta.Torbice pecite 15-20minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni.Pecene kolace poslazite na resetku.Kad se ohlade prelijte ih ocaklinom od prah secera pomesanog sa 2 kasike vruce vode.
Tagovi