Sastojci

Za 4 osoba

Namirnice

500 g Junecih snicli

100 g Ostrog brašna

2 supena kašika Začinske paprike

Mali Ulha za prženje

3 Čena Belig luka

Mali Soli

Malo Bibera

2 Lista lovora

Zacini po ukusu

Voda za naliti

Priprema

Priprema mesa

Prvo šnicle istuclći tučkom za meso posoliti i pobiberiti.

U brašno dodati začinsku papriku pomesati.i valhati snice u brasno i prziti na vrelom ulju sa svake strane po 2 min.Popržene šnicle slagati u dubok tiganj sa poklopcem ili pliću šerpu.

Prvo sloziti jedan red snicli posuti ostatkom brašna i paprike i iseckanim lukom pa prekriti drugim redom snicli i naliti vodom da ogreznu.

Poklopiti i neka krcka dok ne omeksaju na tihoj vatri.

Kad omeksaju ubacite u rernu na 180 na 15 min.da se zapeku.

Sluziti uz pire ili pirinač ili neko povrće i salatu po izboru.