Prvo šnicle istuclći tučkom za meso posoliti i pobiberiti.
U brašno dodati začinsku papriku pomesati.i valhati snice u brasno i prziti na vrelom ulju sa svake strane po 2 min.Popržene šnicle slagati u dubok tiganj sa poklopcem ili pliću šerpu.
Prvo sloziti jedan red snicli posuti ostatkom brašna i paprike i iseckanim lukom pa prekriti drugim redom snicli i naliti vodom da ogreznu.
Poklopiti i neka krcka dok ne omeksaju na tihoj vatri.
Kad omeksaju ubacite u rernu na 180 na 15 min.da se zapeku.
Sluziti uz pire ili pirinač ili neko povrće i salatu po izboru.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Junecih snicli
100 g Ostrog brašna
2 supena kašika Začinske paprike
Mali Ulha za prženje
3 Čena Belig luka
Mali Soli
Malo Bibera
2 Lista lovora
Zacini po ukusu
Voda za naliti
Priprema
Priprema mesa
Prvo šnicle istuclći tučkom za meso posoliti i pobiberiti.
U brašno dodati začinsku papriku pomesati.i valhati snice u brasno i prziti na vrelom ulju sa svake strane po 2 min.Popržene šnicle slagati u dubok tiganj sa poklopcem ili pliću šerpu.
Prvo sloziti jedan red snicli posuti ostatkom brašna i paprike i iseckanim lukom pa prekriti drugim redom snicli i naliti vodom da ogreznu.
Poklopiti i neka krcka dok ne omeksaju na tihoj vatri.
Kad omeksaju ubacite u rernu na 180 na 15 min.da se zapeku.
Sluziti uz pire ili pirinač ili neko povrće i salatu po izboru.