Sastojci

Za 1 osoba

Rizoto

1 Solja Integralni pirinac

2 Solje Voda

- malo Maslinovo ulje

- malo Zacini

1/2 Solja Grašak

1/2 Solja Boranija

1/2 Solja Brokoli

- malo Biber

- malo Kari

- malo Kurkuma

- malo Persun

- malo So

Priprema

1

U tiganju sa poklopcem dodati malo ulje da.se zagreje. I dodati solju pirinca da se pirinac malo proprzi.

2

U drugu serpu dodati vodu,so i vegetu da prokljuca.

3

Kada voda prokljuca dodati u tiganju sa pirincem i poklopiti. Ostaviti oko 20min da ss pirinac lepo ukuva. Ne otvarati poklopac.

4

U onu istu serpu u kojoj se voda kuvala dodati povrce, vrlo malo ulje i malo vode. Ukuvati dok povrce ne omeksa. Povrce je frikom, mrzlo.

5

Kada se pirinac ukuva i voda ispari, povrce se skuva, dodati povrce u pirinac, promesati, dodati sve ostale zacine( kari, biber, kurkumu, persun i proprziti sve zajedno jos nekih 5,6 minuta.

6

Rizoto je gotov. Preukusan je.