Sipati vodu i so u šerpu,dodati margarin i ostaviti da provri.Kad provri dodati brašno i mešati dok se ne zgusne.Skinuti sa vatre i dodati jaja meseći mikserom uz fodatke za testo.Testo podeliti u 4 jednaka dela i od svakog napraviti dugačak valjak.Valjak iseći na njoke veličine koju želite i posuti ih brašnom dok stavljamo vodu na šporet(količina vode da bode duplo iznad njoki) da proključa.U proključalu vodu stavljati njoke i kuvati ih dok se ne podignu na površinu vode.Njoke procediti.
Priprema sosa
Mast staviti da se otopi zatim sipati brašno.Pržiti kratko pa sipati polako mleko uz stalno mešanje.Posoliti i kuvati dok se ne zgusne.Na kraju sipati izrendan tvrd sir i promešati.Preliti preko njoki.
Sastojci
Za 4 osoba
400 g Brašna
3 komad/a Jaja
50 g Margarina
1/2 kafena kašičica Soli
0.5 l Vode
1 supena kašika Masti
2 supena kašika Brašna
1 kafena kašičica Soli
0.5 l Mleka
100 g Tvrdog sira po izboru
Priprema
Priprema njoki
Sipati vodu i so u šerpu,dodati margarin i ostaviti da provri.Kad provri dodati brašno i mešati dok se ne zgusne.Skinuti sa vatre i dodati jaja meseći mikserom uz fodatke za testo.Testo podeliti u 4 jednaka dela i od svakog napraviti dugačak valjak.Valjak iseći na njoke veličine koju želite i posuti ih brašnom dok stavljamo vodu na šporet(količina vode da bode duplo iznad njoki) da proključa.U proključalu vodu stavljati njoke i kuvati ih dok se ne podignu na površinu vode.Njoke procediti.
Priprema sosa
Mast staviti da se otopi zatim sipati brašno.Pržiti kratko pa sipati polako mleko uz stalno mešanje.Posoliti i kuvati dok se ne zgusne.Na kraju sipati izrendan tvrd sir i promešati.Preliti preko njoki.
Prijatno!
Tagovi