Sastojci

Za 4 osoba

Potrebno za njoke

400 g Brašna

3 komad/a Jaja

50 g Margarina

1/2 kafena kašičica Soli

0.5 l Vode

Potrebno za sos

1 supena kašika Masti

2 supena kašika Brašna

1 kafena kašičica Soli

0.5 l Mleka

100 g Tvrdog sira po izboru

Priprema

Priprema njoki

Sipati vodu i so u šerpu,dodati margarin i ostaviti da provri.Kad provri dodati brašno i mešati dok se ne zgusne.Skinuti sa vatre i dodati jaja meseći mikserom uz fodatke za testo.Testo podeliti u 4 jednaka dela i od svakog napraviti dugačak valjak.Valjak iseći na njoke veličine koju želite i posuti ih brašnom dok stavljamo vodu na šporet(količina vode da bode duplo iznad njoki) da proključa.U proključalu vodu stavljati njoke i kuvati ih dok se ne podignu na površinu vode.Njoke procediti.

Priprema sosa

Mast staviti da se otopi zatim sipati brašno.Pržiti kratko pa sipati polako mleko uz stalno mešanje.Posoliti i kuvati dok se ne zgusne.Na kraju sipati izrendan tvrd sir i promešati.Preliti preko njoki.

Prijatno!