Usitniti lešnik, čokoladu i zajedno ih otopiti na pari. Manji pleh obložiti folijom. U otopljenu smesu čokolade i lešnika dodati listiće badema, seckane pistaće ( neslanog kikirikija ), ušećerene seckane kore limuna i ušećerene trešnje. Dodati i liker od višanja, zatim dobijenu smesu staviti u pripremljen pleh, poravnati površinu i poslasticu ostaviti 2 sata u frižider da se stegne. Ohlađeni kolač izvaditi iz pleha, skinuti prozirnu foliju i preliti čokoladnom glazurom.
Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno
Sastojci
Za 10 osoba
300 g lešnika
100 g čokolade
100 g listića badema
40 g seckanih pistaća
50 g ušećerene kore limuna
100 g ušećerenih trešanja
4 supena kašika likera od višanja
200 g čokolade za glazuru
Priprema
Priprema
Usitniti lešnik, čokoladu i zajedno ih otopiti na pari. Manji pleh obložiti folijom. U otopljenu smesu čokolade i lešnika dodati listiće badema, seckane pistaće ( neslanog kikirikija ), ušećerene seckane kore limuna i ušećerene trešnje. Dodati i liker od višanja, zatim dobijenu smesu staviti u pripremljen pleh, poravnati površinu i poslasticu ostaviti 2 sata u frižider da se stegne. Ohlađeni kolač izvaditi iz pleha, skinuti prozirnu foliju i preliti čokoladnom glazurom.