Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno

Sastojci

Za 10 osoba

Kolač

300 g lešnika

100 g čokolade

100 g listića badema

40 g seckanih pistaća

50 g ušećerene kore limuna

100 g ušećerenih trešanja

4 supena kašika likera od višanja

200 g čokolade za glazuru

Priprema

Priprema

Usitniti lešnik, čokoladu i zajedno ih otopiti na pari. Manji pleh obložiti folijom. U otopljenu smesu čokolade i lešnika dodati listiće badema, seckane pistaće ( neslanog kikirikija ), ušećerene seckane kore limuna i ušećerene trešnje. Dodati i liker od višanja, zatim dobijenu smesu staviti u pripremljen pleh, poravnati površinu i poslasticu ostaviti 2 sata u frižider da se stegne. Ohlađeni kolač izvaditi iz pleha, skinuti prozirnu foliju i preliti čokoladnom glazurom.