Belanca umutiti u čvrst sneg i postepeno dodati šećer. Kada se šećer otopi, dodati žumanca pa ulje. Potom dodati postepeno brašno, kakao pa mešati špatulom.
Pleh obložiti pek papirom i izliti smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 10-15 min.
Dok se prva kora peče, pripremite sastojke za drugu koru, pa kada izvadite prvu pečenu koru, zajedno sa papirom na kome se pekla, u isti pleh stavite čist pek papir i ispecite drugu koru.
Kore ostavite da se potpuno ohlade pa ih tek onda isecite na pola, tako da dobijete četiri tanke kore.
Priprema fila:
U dublju šerpu sipati 1 l mleka i 4 kašike šećera. Posebno odvojiti od te količine oko 3 dl hladnog mleka i u njemu razmutiti prašak za puding. Kada mleko provri, dodati razmućen puding i stalno mešati dok se ne zgusne. Dok je vruće dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se ne rastopi.
Kada se fil ohladi, dodati mu umućen margarin i mutiti najvećom brzinom a onda u fil ubaciti i eurokrem i sve dobro umutiti.
Dekoracija:
Ide: kora + fil + kora + fil + kora + fil+ kora + fil. Po želji ukrasiti izrendanom čokoladom.
Recept za nagradni konkurs: Ljubav je u čokoladi!
Sastojci
Za 8 osoba
6 komad/a Belanca
3 supena kašika Šećer
6 komad/a Žumanca
3 supena kašika Brašno T-400
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
100 ml Ulje
6 komad/a Belanca
3 supena kašika Šećer
6 supena kašika Žumanca
3 supena kašika Brašno T-400
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
100 ml Ulje
1 l Mleko
4 supena kašika Šećer
4 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
140 g Čokolada za kuvanje
250 g Margarin
400 g eurokrem / nutella
100-150 g Rendana cokolada
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kora:
Belanca umutiti u čvrst sneg i postepeno dodati šećer. Kada se šećer otopi, dodati žumanca pa ulje. Potom dodati postepeno brašno, kakao pa mešati špatulom.
Pleh obložiti pek papirom i izliti smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 10-15 min.
Dok se prva kora peče, pripremite sastojke za drugu koru, pa kada izvadite prvu pečenu koru, zajedno sa papirom na kome se pekla, u isti pleh stavite čist pek papir i ispecite drugu koru.
Kore ostavite da se potpuno ohlade pa ih tek onda isecite na pola, tako da dobijete četiri tanke kore.
Priprema fila:
U dublju šerpu sipati 1 l mleka i 4 kašike šećera. Posebno odvojiti od te količine oko 3 dl hladnog mleka i u njemu razmutiti prašak za puding. Kada mleko provri, dodati razmućen puding i stalno mešati dok se ne zgusne. Dok je vruće dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se ne rastopi.
Kada se fil ohladi, dodati mu umućen margarin i mutiti najvećom brzinom a onda u fil ubaciti i eurokrem i sve dobro umutiti.
Dekoracija:
Ide: kora + fil + kora + fil + kora + fil+ kora + fil. Po želji ukrasiti izrendanom čokoladom.
Tagovi