Recept za nagradni konkurs: Ljubav je u čokoladi!

Sastojci

Za 8 osoba

Prvu koru

6 komad/a Belanca

3 supena kašika Šećer

6 komad/a Žumanca

3 supena kašika Brašno T-400

2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

100 ml Ulje

Drugu koru

6 komad/a Belanca

3 supena kašika Šećer

6 supena kašika Žumanca

3 supena kašika Brašno T-400

2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

100 ml Ulje

Fil

1 l Mleko

4 supena kašika Šećer

140 g Čokolada za kuvanje

250 g Margarin

400 g eurokrem / nutella

Ukrasavanje

100-150 g Rendana cokolada

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kora:

Belanca umutiti u čvrst sneg i postepeno dodati šećer. Kada se šećer otopi, dodati žumanca pa ulje. Potom dodati postepeno brašno, kakao pa mešati špatulom.

Pleh obložiti pek papirom i izliti smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 10-15 min.

Dok se prva kora peče, pripremite sastojke za drugu koru, pa kada izvadite prvu pečenu koru, zajedno sa papirom na kome se pekla, u isti pleh stavite čist pek papir i ispecite drugu koru.

Kore ostavite da se potpuno ohlade pa ih tek onda isecite na pola, tako da dobijete četiri tanke kore. 

Priprema fila:

U dublju šerpu sipati 1 l mleka i 4 kašike šećera. Posebno odvojiti od te količine oko 3 dl hladnog mleka i u njemu razmutiti prašak za puding. Kada mleko provri, dodati razmućen puding i stalno mešati dok se ne zgusne. Dok je vruće dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se ne rastopi.

Kada se fil ohladi, dodati mu umućen margarin i mutiti najvećom brzinom a onda u fil ubaciti i eurokrem i sve dobro umutiti.

Dekoracija:

Ide: kora + fil + kora + fil + kora + fil+ kora + fil. Po želji ukrasiti izrendanom čokoladom.