Malo
Seckanog mladog luka ili vlašca za dekoraciju
Priprema
Priprrma
Oljusteni sitovi i obareni krompir narendati i pomesati ih.
Dodati brasno,jaja i so i istahiti da oddtoji pola sata.
Za to vreme proprziti seckani luk i mesi na vrelom ulju posolite i pobiberite pa zacinite muskatnim orahom.
Od krompirove smese pravite knedle i u svaku stavite po malo mlevenog mesa,ublikujte medu dlanovima i kuvajte u dubokoj osolhenoj vodi 25 min.Pospute przenim komadicima slaninice i mladim lukom.
Gotove mozete servirati sa dinstanim kiselim kupusom ili po zelji.
Sastojci
Za 6 osoba
500 g Kuvanog krompira
500 g Sirovog krompira
2 Jajeta
Malo Soli
Malo Bibera
3 supena kašika Belog brasna
1 Gkavica crnog luka
Malo Ulja
Mali Muskatnog oraha
200 g Mlevenog mesa
60 g Seckane i proprzene slanine
Malo Seckanog mladog luka ili vlašca za dekoraciju
Priprema
Priprrma
Oljusteni sitovi i obareni krompir narendati i pomesati ih.
Dodati brasno,jaja i so i istahiti da oddtoji pola sata.
Za to vreme proprziti seckani luk i mesi na vrelom ulju posolite i pobiberite pa zacinite muskatnim orahom.
Od krompirove smese pravite knedle i u svaku stavite po malo mlevenog mesa,ublikujte medu dlanovima i kuvajte u dubokoj osolhenoj vodi 25 min.Pospute przenim komadicima slaninice i mladim lukom.
Gotove mozete servirati sa dinstanim kiselim kupusom ili po zelji.