Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno

Sastojci

Za 6 osoba

Prebranac

500 g Pasulj tetovac

4-5 komad/a Crveni luk

2-3 čena Beli luk

150 g Paradajz (zreli)

po ukusu Aleva paprika

po ukusu So

vezica Peršun list

po potrebi Voda

Priprema

Priprema

Prethodno potopljena zrna pasulja procedite i pristavite u lonac na šporet, prelivši ga novom vodom. Kada tečnost proključa, odlijte je i nalijte čistu, hladnu vodu. U lonac sipajte krupno isečene dve glavice crvenog luka. Kuvajte na tihoj vatri. Na polovini kuvanja blago promešajte drvenom varjačom. Pri kraju kuvanja stavite dve do tri iseckane manje glavice crvenog luka, beli luk i crvenu mlevenu papriku. Kada je pasulj kuvan i voda skoro isparila u lonac stavite oljušten i sitno isečen zreo paradajz, so i dosta peršunovog lista. Jelo neka još neko vreme krčka.

Možete poslužiti i ovako, a ako volite sipajte gotov pasulj u zemlajnu posudu i zapecite malo u rerni. Nećete se pokajati.