Prethodno potopljena zrna pasulja procedite i pristavite u lonac na šporet, prelivši ga novom vodom. Kada tečnost proključa, odlijte je i nalijte čistu, hladnu vodu. U lonac sipajte krupno isečene dve glavice crvenog luka. Kuvajte na tihoj vatri. Na polovini kuvanja blago promešajte drvenom varjačom. Pri kraju kuvanja stavite dve do tri iseckane manje glavice crvenog luka, beli luk i crvenu mlevenu papriku. Kada je pasulj kuvan i voda skoro isparila u lonac stavite oljušten i sitno isečen zreo paradajz, so i dosta peršunovog lista. Jelo neka još neko vreme krčka.
Možete poslužiti i ovako, a ako volite sipajte gotov pasulj u zemlajnu posudu i zapecite malo u rerni. Nećete se pokajati.
Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno
Sastojci
Za 6 osoba
500 g Pasulj tetovac
4-5 komad/a Crveni luk
2-3 čena Beli luk
150 g Paradajz (zreli)
po ukusu Aleva paprika
po ukusu So
vezica Peršun list
po potrebi Voda
Priprema
Priprema
Prethodno potopljena zrna pasulja procedite i pristavite u lonac na šporet, prelivši ga novom vodom. Kada tečnost proključa, odlijte je i nalijte čistu, hladnu vodu. U lonac sipajte krupno isečene dve glavice crvenog luka. Kuvajte na tihoj vatri. Na polovini kuvanja blago promešajte drvenom varjačom. Pri kraju kuvanja stavite dve do tri iseckane manje glavice crvenog luka, beli luk i crvenu mlevenu papriku. Kada je pasulj kuvan i voda skoro isparila u lonac stavite oljušten i sitno isečen zreo paradajz, so i dosta peršunovog lista. Jelo neka još neko vreme krčka.
Možete poslužiti i ovako, a ako volite sipajte gotov pasulj u zemlajnu posudu i zapecite malo u rerni. Nećete se pokajati.
Tagovi