Za 5 osoba
1/2 kg žutog pasulja
1/2 kafena kašičica C Soda bikarbona
4 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
250-300 g svinjskog mesa
3 parčeta slanine
1 l kuvanog paradajza
2 supena kašika brašna
1 kafena kašičica slatke, sitne paprike
po potrebi tucana ljuta paprika
Priprema
Pasulj oprati i staviti u šerpu.
Dodati malo vode i sodu bikarbonu i prokuvati.
Kada provri, procediti i isprati.
Staviti pasulj u veću šerpu i naliti oko 4 l vode.
Dodati rendan crni luk i šargarepu seckanu na kockice.
Celu glavicu belog luka očistiti od ljuske (paziti da se ne raspadne).
Oprati i tako celu spustiti u pasulj.
Kada se pasulj skuva beli luk se izvadi.
Začiniti po ukusu.
Dodati seckano meso i tanko seckanu slaninu.
Poklopiti i ostaviti da se kuva.
Kada pasulj omekša dodati kuvan paradajz.
Ostaviti na laganoj vatri 15-ak minuta.
U tiganj zagrejati mast i upržiti brašno.
Dodati sitnu papriku, promešati i naliti u pasulj dok vri.
Ostaviti da vri još 5 minuta.
Sastojci
Za 5 osoba
1/2 kg žutog pasulja
1/2 kafena kašičica C Soda bikarbona
4 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
250-300 g svinjskog mesa
3 parčeta slanine
1 l kuvanog paradajza
2 supena kašika brašna
1 kafena kašičica slatke, sitne paprike
po potrebi tucana ljuta paprika
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Pasulj oprati i staviti u šerpu.
Dodati malo vode i sodu bikarbonu i prokuvati.
Kada provri, procediti i isprati.
Staviti pasulj u veću šerpu i naliti oko 4 l vode.
Dodati rendan crni luk i šargarepu seckanu na kockice.
Celu glavicu belog luka očistiti od ljuske (paziti da se ne raspadne).
Oprati i tako celu spustiti u pasulj.
Kada se pasulj skuva beli luk se izvadi.
Začiniti po ukusu.
Dodati seckano meso i tanko seckanu slaninu.
Poklopiti i ostaviti da se kuva.
Kada pasulj omekša dodati kuvan paradajz.
Ostaviti na laganoj vatri 15-ak minuta.
U tiganj zagrejati mast i upržiti brašno.
Dodati sitnu papriku, promešati i naliti u pasulj dok vri.
Ostaviti da vri još 5 minuta.