Sastojci

Za 5 osoba

Sastojci

1/2 kg žutog pasulja

1/2 kafena kašičica C Soda bikarbona

4 glavice crnog luka

1 glavica belog luka

250-300 g svinjskog mesa

3 parčeta slanine

1 l kuvanog paradajza

2 supena kašika brašna

1 kafena kašičica slatke, sitne paprike

po potrebi tucana ljuta paprika

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Pasulj oprati i staviti u šerpu.

Dodati malo vode i sodu bikarbonu i prokuvati.

Kada provri, procediti i isprati.

Staviti pasulj u veću šerpu i naliti oko 4 l vode.

Dodati rendan crni luk i šargarepu seckanu na kockice.

Celu glavicu belog luka očistiti od ljuske (paziti da se ne raspadne).

Oprati i tako celu spustiti u pasulj.

Kada se pasulj skuva beli luk se izvadi.

Začiniti po ukusu.

Dodati seckano meso i tanko seckanu slaninu.

Poklopiti i ostaviti da se kuva.

Kada pasulj omekša dodati kuvan paradajz.

Ostaviti na laganoj vatri 15-ak minuta.

U tiganj zagrejati mast i upržiti brašno.

Dodati sitnu papriku, promešati i naliti u pasulj dok vri.

Ostaviti da vri još 5 minuta.