Dobre pitije treba da imaju dosta mesa i kozure.Meso koje je bilo u salamuri dobro se opere i ostavi preko noci da odstoji. Za pitije se koriste usi, rep, papci, kolenica od sunke i kozure.
Kuvanje
Meso se stavi u veliki lonac i nalije sa dota vode. U medjuvemenu ne sme da se doliva voda jer se nece spitosati!!!Kuva se ceo dan na tihoj vatri i skida samo pena, masnoca se ostavi.Kada se meso odvaja od kaostiju, povadi se da se ohladi i ocisti od kostiju.Poredja se u tanjire i nalije vodom u koje se kuvalo meso. Pospe se od gore seckanim belim lukom i alevom paprikom. Ostavi na hladno mesto da sestini.
Sastojci
Za 6 osoba
2 para svinjske usi
2 komad/a svinjskog repa
2 komad/a kolenice od sunke
/ / svinjske kozure
Priprema
Pripeema
Dobre pitije treba da imaju dosta mesa i kozure.Meso koje je bilo u salamuri dobro se opere i ostavi preko noci da odstoji. Za pitije se koriste usi, rep, papci, kolenica od sunke i kozure.
Kuvanje
Meso se stavi u veliki lonac i nalije sa dota vode. U medjuvemenu ne sme da se doliva voda jer se nece spitosati!!!Kuva se ceo dan na tihoj vatri i skida samo pena, masnoca se ostavi.Kada se meso odvaja od kaostiju, povadi se da se ohladi i ocisti od kostiju.Poredja se u tanjire i nalije vodom u koje se kuvalo meso. Pospe se od gore seckanim belim lukom i alevom paprikom. Ostavi na hladno mesto da sestini.
Sluziti
Sluze se za dorucak i veceru
Uzivajte uz Mirin recept Mirie zaniacije!!!