Sastojci

Za 6 osoba

Pitije

2 para svinjske usi

2 komad/a svinjskog repa

2 komad/a kolenice od sunke

/ / svinjske kozure

Priprema

Pripeema

Dobre pitije treba da imaju dosta mesa i kozure.Meso koje je bilo u salamuri dobro se opere i ostavi preko noci da odstoji. Za pitije se koriste usi, rep, papci, kolenica od sunke i kozure.

Kuvanje

Meso se stavi u veliki lonac i nalije sa dota vode. U medjuvemenu ne sme da se doliva voda jer se nece spitosati!!!Kuva se ceo dan na tihoj vatri i skida samo pena, masnoca se ostavi.Kada se meso odvaja od kaostiju, povadi se da se ohladi i ocisti od kostiju.Poredja se u tanjire i nalije vodom u koje se kuvalo meso. Pospe se od gore seckanim belim lukom i alevom paprikom. Ostavi na hladno mesto da sestini.

Sluziti

Sluze se za dorucak i veceru

 Uzivajte uz Mirin recept  Mirie zaniacije!!!