Sastojci

Za 16 osoba

Kora

8 komad/a Jaja

8 supena kašika Secera

10 supena kašika Oraha mlevenih

2 supena kašika Brasna

Fil

150 g Oraha mlevenih

150 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

200 ml Soka od pomorandze

250 g Margarina

4 Žumanca

Dekoracija

4 Belanca

250 g Secera

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Umutiti jaja sa secerom i spatulom umešati brasno pomesano sa mlevenim orasima. Peci u okruglom kalupu za torte oblozenim papirom za pecenje. Kora se duze pece pa obavecno kada se uhvati gornja kora prekriti folijom i nastaviti s pecenje. Proveriti cackalicom da li je peceno.

Fil

Umutiti margarin sa secerom i zumancima. Dodati izmesan keks i orahe prelivene sokom. Premazati ohladjenu koru ovim filom.

Dekoracija

Čvrst umutiti belanaca sa secerom. Posebno karamelizovati 5-6 kasika seć era i polako kao po kao dodati u umućena belanca. Dobije se cvrst karamel šlag kojim onako neuredno premazemo celu tortu ne bi li stvarno licila na bombu🤗. Prijatno!