Umutiti jaja sa secerom i spatulom umešati brasno pomesano sa mlevenim orasima. Peci u okruglom kalupu za torte oblozenim papirom za pecenje. Kora se duze pece pa obavecno kada se uhvati gornja kora prekriti folijom i nastaviti s pecenje. Proveriti cackalicom da li je peceno.
Fil
Umutiti margarin sa secerom i zumancima. Dodati izmesan keks i orahe prelivene sokom. Premazati ohladjenu koru ovim filom.
Dekoracija
Čvrst umutiti belanaca sa secerom. Posebno karamelizovati 5-6 kasika seć era i polako kao po kao dodati u umućena belanca. Dobije se cvrst karamel šlag kojim onako neuredno premazemo celu tortu ne bi li stvarno licila na bombu🤗. Prijatno!
Sastojci
Za 16 osoba
8 komad/a Jaja
8 supena kašika Secera
10 supena kašika Oraha mlevenih
2 supena kašika Brasna
150 g Oraha mlevenih
150 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
200 ml Soka od pomorandze
250 g Margarina
200 g C Šećer u prahu 250g
4 Žumanca
4 Belanca
250 g Secera
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Umutiti jaja sa secerom i spatulom umešati brasno pomesano sa mlevenim orasima. Peci u okruglom kalupu za torte oblozenim papirom za pecenje. Kora se duze pece pa obavecno kada se uhvati gornja kora prekriti folijom i nastaviti s pecenje. Proveriti cackalicom da li je peceno.
Fil
Umutiti margarin sa secerom i zumancima. Dodati izmesan keks i orahe prelivene sokom. Premazati ohladjenu koru ovim filom.
Dekoracija
Čvrst umutiti belanaca sa secerom. Posebno karamelizovati 5-6 kasika seć era i polako kao po kao dodati u umućena belanca. Dobije se cvrst karamel šlag kojim onako neuredno premazemo celu tortu ne bi li stvarno licila na bombu🤗. Prijatno!