Iseckajti crni luk i sitno iseckati beli luk. Propržiti na zagrejanom ulju oko 10-15 minuta. Postepeno dodavati paradajz i so.
Za bešamel raastopiti puter, dodati brašno, propržiti malo i naliti hladnim mlekom. Kuvati dok se ne zgusne, dodati so i biber. Mešati sve vreme, dok se kuva nalaganoj vatri da ne bi bilo grudvica.
Podmažite posudu uljem i rasporediti listove testenine. Na testeninu staviti malo kačkavalja, zatim sos za bolonjeze, bešamel sos i ponovo kačkavalj /može se i izrendati/. Ponavljajti redosled sastojaka dok se sastojci ne potroše. Poslednji sloj testenine prekriiti bešamel sosom i postuti kačkavaljem. Stavite lazanje u prethodno zagrejanu rernu (180-200ºC) i peći oko 40 minuta.
Savet: kore / testeninu / za lazanje je bolje prvo provući kroz vrelu vodu i iscediti, biće mekše.
Sastojci
Za 6 osoba
1 pakovanje/a testenine za lazanje
500 g mlevenog mesa
2 komad/a crnog luka
5 čena belog luka
100 ml maslinovog ulja
300 g kačkavalja
1 supena kašika soli
1 kafena kašičica crnog mlevenog bibera
2 supena kašika putera
2 supena kašika Brašno T-500
500 ml mleka
1 supena kašika origana
1 supena kašika sitno seckanog bosiljka
Priprema
Lazanje u bešamelu
Iseckajti crni luk i sitno iseckati beli luk. Propržiti na zagrejanom ulju oko 10-15 minuta. Postepeno dodavati paradajz i so.
Za bešamel raastopiti puter, dodati brašno, propržiti malo i naliti hladnim mlekom. Kuvati dok se ne zgusne, dodati so i biber. Mešati sve vreme, dok se kuva nalaganoj vatri da ne bi bilo grudvica.
Podmažite posudu uljem i rasporediti listove testenine. Na testeninu staviti malo kačkavalja, zatim sos za bolonjeze, bešamel sos i ponovo kačkavalj /može se i izrendati/. Ponavljajti redosled sastojaka dok se sastojci ne potroše. Poslednji sloj testenine prekriiti bešamel sosom i postuti kačkavaljem. Stavite lazanje u prethodno zagrejanu rernu (180-200ºC) i peći oko 40 minuta.
Savet: kore / testeninu / za lazanje je bolje prvo provući kroz vrelu vodu i iscediti, biće mekše.
Tagovi