Baget isecite na kolutove, svaki kolut premažite kajmakom, preko kajmaka stavite parče zelene salate, preko salate stavite kolut čajne ili kulena, preko toga stavite kolut svežeg krastavca koji niste ljuštili pa od gore pospite dosta kačkavalja koji ste prethodno izrendali na sitno rende. Zatim uzmite po dva koluta izletničke salame, svaki od njih uvijte kao fišek pa stavite preko sira i čačkalicom pričvrstite. Uzmite još jednu čačkalicu, njom probodite maslinu pa je stavite u kanape i od gore stavite parče čeri paradajza. Tako postupite dokle god imate materijala. Gotove kanapee ređajte na tacnu i poslužite.
Sastojci
Za 8 osoba
1 baget hleb sa susamom
300 gr kajmaka
1 zelena salata
200 gr čajne kobasice ili kulena
2 sveža krastavca srednje veličine
200 gr kačkavalja
300 gr izletničke salame ili neke suve pršute
20 komada maslina
nekoliko cherry paradajza za ukrašavanje
po potrebi čačkalice
Priprema
Za pripremu
Baget isecite na kolutove, svaki kolut premažite kajmakom, preko kajmaka stavite parče zelene salate, preko salate stavite kolut čajne ili kulena, preko toga stavite kolut svežeg krastavca koji niste ljuštili pa od gore pospite dosta kačkavalja koji ste prethodno izrendali na sitno rende. Zatim uzmite po dva koluta izletničke salame, svaki od njih uvijte kao fišek pa stavite preko sira i čačkalicom pričvrstite. Uzmite još jednu čačkalicu, njom probodite maslinu pa je stavite u kanape i od gore stavite parče čeri paradajza. Tako postupite dokle god imate materijala. Gotove kanapee ređajte na tacnu i poslužite.