Sastojci

Za 8 osoba

Za pripremu

1 baget hleb sa susamom

300 gr kajmaka

1 zelena salata

200 gr čajne kobasice ili kulena

2 sveža krastavca srednje veličine

200 gr kačkavalja

300 gr izletničke salame ili neke suve pršute

20 komada maslina

nekoliko cherry paradajza za ukrašavanje

po potrebi čačkalice

Priprema

Za pripremu

Baget isecite na kolutove, svaki kolut premažite kajmakom, preko kajmaka stavite parče zelene salate, preko salate stavite kolut čajne ili kulena, preko toga stavite kolut svežeg krastavca koji niste ljuštili pa od gore pospite dosta kačkavalja koji ste prethodno izrendali na sitno rende. Zatim uzmite po dva koluta izletničke salame, svaki od njih uvijte kao fišek pa stavite preko sira i čačkalicom pričvrstite. Uzmite još jednu čačkalicu, njom probodite maslinu pa je stavite u kanape i od gore stavite parče čeri paradajza. Tako postupite dokle god imate materijala. Gotove kanapee ređajte na tacnu i poslužite.