Za 10 osoba
3 kg prasećeg buta
2 supena kašika masti
2 supena kašika soli
1 konzerva piva
Prasetina iz rerne
Praseći but dobro oprati, premazati solju i mašću.
Sodati malo vode.
Staviti u pleh i prekriti folijom
Peći na laganoj vatri dok ne omekša.
Pri kraju pečenja preliti pivom kako bi se dobila hrskava korica.
Kad je pečeno iseći na parčiće i lepo složiti.
Služiti uz ren ili neku salatu po izboru.
Sastojci
Za 10 osoba
3 kg prasećeg buta
2 supena kašika masti
2 supena kašika soli
1 konzerva piva
Priprema
Prasetina iz rerne
Praseći but dobro oprati, premazati solju i mašću.
Sodati malo vode.
Staviti u pleh i prekriti folijom
Peći na laganoj vatri dok ne omekša.
Pri kraju pečenja preliti pivom kako bi se dobila hrskava korica.
Kad je pečeno iseći na parčiće i lepo složiti.
Služiti uz ren ili neku salatu po izboru.
Tagovi