Sastojci

Za 8 osoba

Fil sa mesom

700 kafena kašičica Filea pilećeg

1 kafena kašičica Senf

1 kafena kašičica Soli

1/2 kafena kašičica Bibera

1 malo Ulja

1 dl Pavlaka za kuvanje

Fil sa povrćem

400 g Mešavina povrća (meksićka,za đuveć )

2 dl Paradajz pelata

1 kafena kašičica Soli

1 kafena kašičica Suvog začina

1 supena kašika Dr. Oetker Gustin

Testo

8 komad/a Tortilja

Dekoracija

2 supena kašika Kisele pavlake

100 g Kačkavalj

Naši proizvodi

Priprema

Priprema fila od mesa

Iseći pileći file na kockice ,pa ga staviti u tiganj s malo ulja da se dinsta.Dodati ,soli ,bibera ,senfa pa nasuti čašu vode.Neka se kuva dok voda skoro sva ne ispari a meso omekša.Pri kraju uliti pavlaku za kuvanjevi još par minuta ostaviti da se krčka.

Priptema fila od povrća

Staviti povrće da se kuva ,posoliti,pobiberiti ,dodati začin i paradajz pelat.Kad je povrće kuvano ,izmešati gustin s malo vode pa dodati ,da bi fil bio gušći.

Filovanje tortilja

U svaku tortilju staviti malo fila s piletinom ,malo s povrćem .Uviti tako što preklopite malo od dole pa s jedne i druge strane i učvrstite čačkalicom.Od gore premažete tortilju pavlakom ,stavite izrendan sir i pospete origanom.

Pećenje

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 10 min.Samo da se zapeku i sir otopi.Pećene tortilje služiti s kečapom i salatom po želji.