Iseći pileći file na kockice ,pa ga staviti u tiganj s malo ulja da se dinsta.Dodati ,soli ,bibera ,senfa pa nasuti čašu vode.Neka se kuva dok voda skoro sva ne ispari a meso omekša.Pri kraju uliti pavlaku za kuvanjevi još par minuta ostaviti da se krčka.
Priptema fila od povrća
Staviti povrće da se kuva ,posoliti,pobiberiti ,dodati začin i paradajz pelat.Kad je povrće kuvano ,izmešati gustin s malo vode pa dodati ,da bi fil bio gušći.
Filovanje tortilja
U svaku tortilju staviti malo fila s piletinom ,malo s povrćem .Uviti tako što preklopite malo od dole pa s jedne i druge strane i učvrstite čačkalicom.Od gore premažete tortilju pavlakom ,stavite izrendan sir i pospete origanom.
Pećenje
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 10 min.Samo da se zapeku i sir otopi.Pećene tortilje služiti s kečapom i salatom po želji.
Sastojci
Za 8 osoba
700 kafena kašičica Filea pilećeg
1 kafena kašičica Senf
1 kafena kašičica Soli
1/2 kafena kašičica Bibera
1 malo Ulja
1 dl Pavlaka za kuvanje
400 g Mešavina povrća (meksićka,za đuveć )
2 dl Paradajz pelata
1 kafena kašičica Soli
1 kafena kašičica Suvog začina
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
8 komad/a Tortilja
2 supena kašika Kisele pavlake
100 g Kačkavalj
Naši proizvodi
Priprema
Priprema fila od mesa
Iseći pileći file na kockice ,pa ga staviti u tiganj s malo ulja da se dinsta.Dodati ,soli ,bibera ,senfa pa nasuti čašu vode.Neka se kuva dok voda skoro sva ne ispari a meso omekša.Pri kraju uliti pavlaku za kuvanjevi još par minuta ostaviti da se krčka.
Priptema fila od povrća
Staviti povrće da se kuva ,posoliti,pobiberiti ,dodati začin i paradajz pelat.Kad je povrće kuvano ,izmešati gustin s malo vode pa dodati ,da bi fil bio gušći.
Filovanje tortilja
U svaku tortilju staviti malo fila s piletinom ,malo s povrćem .Uviti tako što preklopite malo od dole pa s jedne i druge strane i učvrstite čačkalicom.Od gore premažete tortilju pavlakom ,stavite izrendan sir i pospete origanom.
Pećenje
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 10 min.Samo da se zapeku i sir otopi.Pećene tortilje služiti s kečapom i salatom po želji.