Sastojci

Za 2 osoba

Za pripremu

600 gr svinjskog karea

300 gr svežih šampinjona

100 gr crnog luka

100 gr konzerviranog kukuruza

6 suvih vezanih paprika

350 ml kisele pavlake

100 ml vode

1 kašika mešavine začina

po potrebi ulje

po ukusu so, mleveni crni biber

Priprema

Za pripremu

Meso isecite na kocke, posolite ga, pobiberite i promešajte. Parčad mesa stavite na zagrejano ulje u šerpu na šporetu.  Glavicu crnog luka sitno isecite i dodajte u sud sa proprženim mesom.

Za pripremu

Kada se crni luk proprži na parčad isecite suve paprike i dodajte u sud. Posolite, pobiberite i dodajte mešavinu začina. Dodajte vodu, poklopite šerpu i dinstajte.Šampinjone isecite na parčad pa ih zajedno sa kukuruzom dodajte u sud sa omekšalim crnim lukom i paprikama.

Za pripremu

Šerpu poklopite i dinstajte još do sastojci ne omekšaju. Zatim sadržaj iz šerpe preručite u vatrostalnu posudu i nanesite kiselu pavlaku.Posudu stavite u rernu, pecite 40 minuta na 200 stepeni, izvadite iz rerne, servirajte na tanjir i poslužite.