Meso isecite na kocke, posolite ga, pobiberite i promešajte. Parčad mesa stavite na zagrejano ulje u šerpu na šporetu. Glavicu crnog luka sitno isecite i dodajte u sud sa proprženim mesom.
Za pripremu
Kada se crni luk proprži na parčad isecite suve paprike i dodajte u sud. Posolite, pobiberite i dodajte mešavinu začina. Dodajte vodu, poklopite šerpu i dinstajte.Šampinjone isecite na parčad pa ih zajedno sa kukuruzom dodajte u sud sa omekšalim crnim lukom i paprikama.
Za pripremu
Šerpu poklopite i dinstajte još do sastojci ne omekšaju. Zatim sadržaj iz šerpe preručite u vatrostalnu posudu i nanesite kiselu pavlaku.Posudu stavite u rernu, pecite 40 minuta na 200 stepeni, izvadite iz rerne, servirajte na tanjir i poslužite.
Sastojci
Za 2 osoba
600 gr svinjskog karea
300 gr svežih šampinjona
100 gr crnog luka
100 gr konzerviranog kukuruza
6 suvih vezanih paprika
350 ml kisele pavlake
100 ml vode
1 kašika mešavine začina
po potrebi ulje
po ukusu so, mleveni crni biber
Priprema
Za pripremu
Meso isecite na kocke, posolite ga, pobiberite i promešajte. Parčad mesa stavite na zagrejano ulje u šerpu na šporetu. Glavicu crnog luka sitno isecite i dodajte u sud sa proprženim mesom.
Za pripremu
Kada se crni luk proprži na parčad isecite suve paprike i dodajte u sud. Posolite, pobiberite i dodajte mešavinu začina. Dodajte vodu, poklopite šerpu i dinstajte.Šampinjone isecite na parčad pa ih zajedno sa kukuruzom dodajte u sud sa omekšalim crnim lukom i paprikama.
Za pripremu
Šerpu poklopite i dinstajte još do sastojci ne omekšaju. Zatim sadržaj iz šerpe preručite u vatrostalnu posudu i nanesite kiselu pavlaku.Posudu stavite u rernu, pecite 40 minuta na 200 stepeni, izvadite iz rerne, servirajte na tanjir i poslužite.