Ugrejte rernu na 220 C stepeni.Oljustiti i iseci krompir na kriske,pa ga prokuvati u posoljenoj vodi - oko 5 minuta. Ocediti krompir,sipati ga u pleh ili tepsiju pa posuti uljem.Dobro promesati a onda rasiriti krompir tako da bude svuda samo u jednom sloju.Posoliti i pobiberiti (najbolje sveze mlevenim biberom).Peci 20 minuta pa izvaditi pleh iz rerne,prevrnuti krompir i peci još 15 minuta.
Serviranje:
Krompir servirati uz neku salatu ili po zelji.PRIJATNO
Sastojci
Za 6 osoba
2 kafena kašičica Maslinovo ulje
1 kg Krompir
1 supena kašika sol
1 supena kašika vegeta
1 kafena kašičica Biber
Priprema
Priprema:
Ugrejte rernu na 220 C stepeni.Oljustiti i iseci krompir na kriske,pa ga prokuvati u posoljenoj vodi - oko 5 minuta. Ocediti krompir,sipati ga u pleh ili tepsiju pa posuti uljem.Dobro promesati a onda rasiriti krompir tako da bude svuda samo u jednom sloju.Posoliti i pobiberiti (najbolje sveze mlevenim biberom).Peci 20 minuta pa izvaditi pleh iz rerne,prevrnuti krompir i peci još 15 minuta.
Serviranje:
Krompir servirati uz neku salatu ili po zelji.PRIJATNO
Tagovi