Za 4 osoba
1 manje pile (3-4kg)
200 g šunke
150 g kačkavalja
3-4 supena kašika kajmaka
so, biber, vegeta
Priprema
Pile iseći po dužini (najpre odseći vrat i krila).
Pažljivo oštrim nožem odvojiti meso od kostiju.
Belo meso gde je deblje stanjiti, pa poredjati na mestima gde je tanje.
Začiniti po ukusu.
Preko mesa poredjati tanko sečen kačkavalj.
Zatim poredjati šunku.
Premazati kajmakom.
Pažljivo uviti u rolat.
Stezati dobro.
Koncem uviti rolat i privezati kako se ne bi otvorio.
Premazati sa malo svinjske masti.
Uviti u foliju.
Staviti u plek.
Na dno pleka sipati malo vode, pa staviti da se peče.
Ako treba dolivati po malo vode.
Kada se ispeče skloniti foliju da porumeni.
Ostaviti da se ohladi pa pažljivo ukloniti konac.
Seći na tanke parčiće.
Sastojci
Za 4 osoba
1 manje pile (3-4kg)
200 g šunke
150 g kačkavalja
3-4 supena kašika kajmaka
so, biber, vegeta
Priprema
Priprema
Pile iseći po dužini (najpre odseći vrat i krila).
Pažljivo oštrim nožem odvojiti meso od kostiju.
Belo meso gde je deblje stanjiti, pa poredjati na mestima gde je tanje.
Začiniti po ukusu.
Preko mesa poredjati tanko sečen kačkavalj.
Zatim poredjati šunku.
Premazati kajmakom.
Pažljivo uviti u rolat.
Stezati dobro.
Koncem uviti rolat i privezati kako se ne bi otvorio.
Premazati sa malo svinjske masti.
Uviti u foliju.
Staviti u plek.
Na dno pleka sipati malo vode, pa staviti da se peče.
Ako treba dolivati po malo vode.
Kada se ispeče skloniti foliju da porumeni.
Ostaviti da se ohladi pa pažljivo ukloniti konac.
Seći na tanke parčiće.