Za 5 osoba
3 komada belanaca
10 kašika šećera
i prstohvat soli
šama:
U posudu za mućenje (mora biti suva i čista) stavite belanca sobne temperature i so pa mikserom umutite u gust šam.
Za to vreme u šerpicu sipajte šećer i prelijte vodom tek toliko da šećer ogrezne pa kuvajte dok ne počnu da se pojavljuju balončići.
Sasvim po malo sipajte ušpinovan šećer u umućen sneg od belanaca i sve vreme mutite.
Nastavite da mutite dok se šam ne ohladi.
Sastojci
Za 5 osoba
3 komada belanaca
10 kašika šećera
i prstohvat soli
Priprema
šama:
U posudu za mućenje (mora biti suva i čista) stavite belanca sobne temperature i so pa mikserom umutite u gust šam.
Za to vreme u šerpicu sipajte šećer i prelijte vodom tek toliko da šećer ogrezne pa kuvajte dok ne počnu da se pojavljuju balončići.
Sasvim po malo sipajte ušpinovan šećer u umućen sneg od belanaca i sve vreme mutite.
Nastavite da mutite dok se šam ne ohladi.
Tagovi