Sastojci

Za 10 osoba

sastojci:

pola kg gotovih kora za pitu

oko 700 gr pečenke (bundeve)

12 kašika šećera

3 komada jaja

3 dl mleka

70 gr margarina

pola čaše ulja

Naši proizvodi

Priprema

priprema:

 Pečenku (bundevu) očistite i izrendajte, pa dodajte polovinu šećera i vanilu pa izmešajte.

U sud stavite margarin pa dodajte rendanu bundevu i mleko pa kuvajte na laganoj vatri sve dok bundeva ne omekša. Ostavite da se hladi.         

Odvojite belanca od žumanaca pa belanca umutite sa ostatkom šećera u šam pa dodajte žumance.

Dobro umućena jaja lagano umešajte u ohlađenu bundevu i dodajte vanilu.           

Na uljem podmazan pleh stavite koru, poprskajte je uljem pa stavite malo nadeva.

Ponovite postupak dok ne utrošite sve kore i nadev.

Poslednju koru poprskajte mešavinom ulja i mleka.         

Pitu pecite na 180-200 st. dok ne porumeni.

Secite je ohlađenu na kocke i po želji pospite prah šećerom.