Za 10 osoba
pola kg gotovih kora za pitu
oko 700 gr pečenke (bundeve)
12 kašika šećera
1+1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
3 komada jaja
3 dl mleka
70 gr margarina
pola čaše ulja
po ukusu C Šećer u prahu 250g
priprema:
Pečenku (bundevu) očistite i izrendajte, pa dodajte polovinu šećera i vanilu pa izmešajte.
U sud stavite margarin pa dodajte rendanu bundevu i mleko pa kuvajte na laganoj vatri sve dok bundeva ne omekša. Ostavite da se hladi.
Odvojite belanca od žumanaca pa belanca umutite sa ostatkom šećera u šam pa dodajte žumance.
Dobro umućena jaja lagano umešajte u ohlađenu bundevu i dodajte vanilu.
Na uljem podmazan pleh stavite koru, poprskajte je uljem pa stavite malo nadeva.
Ponovite postupak dok ne utrošite sve kore i nadev.
Poslednju koru poprskajte mešavinom ulja i mleka.
Pitu pecite na 180-200 st. dok ne porumeni.
Secite je ohlađenu na kocke i po želji pospite prah šećerom.
Sastojci
Za 10 osoba
pola kg gotovih kora za pitu
oko 700 gr pečenke (bundeve)
12 kašika šećera
1+1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
3 komada jaja
3 dl mleka
70 gr margarina
pola čaše ulja
po ukusu C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
priprema:
Pečenku (bundevu) očistite i izrendajte, pa dodajte polovinu šećera i vanilu pa izmešajte.
U sud stavite margarin pa dodajte rendanu bundevu i mleko pa kuvajte na laganoj vatri sve dok bundeva ne omekša. Ostavite da se hladi.
Odvojite belanca od žumanaca pa belanca umutite sa ostatkom šećera u šam pa dodajte žumance.
Dobro umućena jaja lagano umešajte u ohlađenu bundevu i dodajte vanilu.
Na uljem podmazan pleh stavite koru, poprskajte je uljem pa stavite malo nadeva.
Ponovite postupak dok ne utrošite sve kore i nadev.
Poslednju koru poprskajte mešavinom ulja i mleka.
Pitu pecite na 180-200 st. dok ne porumeni.
Secite je ohlađenu na kocke i po želji pospite prah šećerom.
Tagovi