Sastojci

Za 6 osoba

Priprema ćufti

700 g mlevenog mesa

1 komad/a crnog luka

3 supena kašika prezle

1 komad/a jaja

1 kafena kašičica soli

1 malo bibera

Povrće

4 komad/a Krompir

1 komad/a crnog luka

1 komad/a crvenog luka

2 komad/a tikvica

2 komad/a Paradajz

1 malo soli

1 malo Biber

1 kafena kašičica suvog začina

1 dl paradajz za kuvanje

1 malo ulja

Naši proizvodi

Priprema

Priprema ćufti

Pomešati meso,izrendan crni luk,prezlu,so,biber ,malo suvog začina ,jaje ,malo praška za pecivo i sve dobro izmešati.Oblikovati ćufte , ako se lepe uzeti malo brašna pauvaljati i oblikovati.

Priprema povrća

Oljušten krompir,tikvice ,luk crni i crveni ,paradajz naseći na kolutove.Ukoliko nije sezona paradajza može umesto njega paradajz za kuvanje ,a može se i dodati sveža paprika po želji. Posoliti i pobiberiti.

Priprema za pećenje

U tepsiju staviti malo ulja i premazati.Ređati ćufte a između njih povrće nasećeno na kolutove dok se sve ne utroši.Pteliti paradajzom za kuvanje ne previše.Prekriti AL folijom i staviti u rernu na 200 stepeni C da se peće,Posle 30 min skinuti foliju i posuti narendanim tvrdim sirom npr,kačkavaljem i vratiti u rernu još 715-20 minuta dok fino šncle porumene