Za 2 osoba
2 dl mleka
1/2 kafena kašičica šećera
1/2 kafena kašičica soli
1 kesica/e C Suvi kvasac 10g
3 komad/a jaja
125 g margarina
5 supena kašika šećera
po potrebi brašno
300 g mlevenog maka
4 dl mleka
15 supena kašika šećera
4 supena kašika C Pšenični griz 250g
100 g margarina
Priprema
FIL:
Mak i griz pomešati.
Mleko, margarin i šećer staviti da se kuva.
Kada provri dodati mak i griz i skuvati.
TESTO:
U mlako mleko dodati so i šećer i kvasac da se otopi.
Dodati jaje, omekšao margarin i ostatak šećera.
Dodavati po malo brašna i umesiti testo.
Ostaviti da odstoji pola sata.
Testo zatim podeliti na 2 jufke.
Razviti ih tanko oklagijim i premazati filom.
Uviti štrudle.
Staviti ih u podmazan plek i ostaviti da odstoje 15-ak minuta.
Premazati jajetom i peći.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 2 osoba
2 dl mleka
1/2 kafena kašičica šećera
1/2 kafena kašičica soli
1 kesica/e C Suvi kvasac 10g
3 komad/a jaja
125 g margarina
5 supena kašika šećera
po potrebi brašno
300 g mlevenog maka
4 dl mleka
15 supena kašika šećera
4 supena kašika C Pšenični griz 250g
100 g margarina
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
FIL:
Mak i griz pomešati.
Mleko, margarin i šećer staviti da se kuva.
Kada provri dodati mak i griz i skuvati.
TESTO:
U mlako mleko dodati so i šećer i kvasac da se otopi.
Dodati jaje, omekšao margarin i ostatak šećera.
Dodavati po malo brašna i umesiti testo.
Ostaviti da odstoji pola sata.
Testo zatim podeliti na 2 jufke.
Razviti ih tanko oklagijim i premazati filom.
Uviti štrudle.
Staviti ih u podmazan plek i ostaviti da odstoje 15-ak minuta.
Premazati jajetom i peći.