U posudu ili činiju stavite brašno, griz, pecivo, vanilu, ulje, mlevene ili izblendirane orahe i suvo grožđe koje ste držali potopljeno u mlakoj vodi. Dodajte i mleko pa sve sastojke dobro sjedinite pa sipajte u podmazan i brašnom posut pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Za sirup stavite šećer da se otopi, tj. blago karamelizuje, pa dodajte vodu i skuvajte sirup srednje gustine, dodajte limunov sok, ostavite da se ohladi pa prelijte ispečenu vruću baklavu.
Dobro je ohladite, secite na željene kocke i poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 12 osoba
3 šoljice ulja
3 šoljica griza
4 šoljica brašna
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
100 gr oraha
50 gr suvog grožđa
5 šoljica mleka ili vode (ili pola-pola)
2 čaše šećera
3 i po čaše vode
1 komad limun (sok)
Naši proizvodi
Priprema
priprema:
U posudu ili činiju stavite brašno, griz, pecivo, vanilu, ulje, mlevene ili izblendirane orahe i suvo grožđe koje ste držali potopljeno u mlakoj vodi. Dodajte i mleko pa sve sastojke dobro sjedinite pa sipajte u podmazan i brašnom posut pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Za sirup stavite šećer da se otopi, tj. blago karamelizuje, pa dodajte vodu i skuvajte sirup srednje gustine, dodajte limunov sok, ostavite da se ohladi pa prelijte ispečenu vruću baklavu.
Dobro je ohladite, secite na željene kocke i poslužite.
Tagovi