U dublji sud stavite sir, dodajte mleko, so, sodu bikarbonu, brašno, jaja i ulje i sve dobro izmešajte. Kore razdvojite, poslažite jednu preko druge, uvijte u rolat i isecite na parčad.
Za pripremu
Zatim rastresite trake od kora pa ih umačite u fil, dodajući malo po malo, kada ih sve stavite promešajte. Sipajte u veći đuveč pleh koji ne treba da podmažete.
Finalni postupak
Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.Kada se pita ispeče prevrnite pleh na 4 šolje i ostavite malo da se prohladi. Okrenite je, secite na parčad i poslužite.
Sastojci
Za 12 osoba
1/2 kg kora za pitu
500 gr sitnog neslanog sira
3 čaše kiselog mleka
2 male kašikice soli
1 mala kašikica C Soda bikarbona
80 gr belog brašna
5 jaja
100 ml ulja
Naši proizvodi
Priprema
Za pripremu
U dublji sud stavite sir, dodajte mleko, so, sodu bikarbonu, brašno, jaja i ulje i sve dobro izmešajte. Kore razdvojite, poslažite jednu preko druge, uvijte u rolat i isecite na parčad.
Za pripremu
Zatim rastresite trake od kora pa ih umačite u fil, dodajući malo po malo, kada ih sve stavite promešajte. Sipajte u veći đuveč pleh koji ne treba da podmažete.
Finalni postupak
Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.Kada se pita ispeče prevrnite pleh na 4 šolje i ostavite malo da se prohladi. Okrenite je, secite na parčad i poslužite.