Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 4 osoba
Sos sa mlevenim mesom
500-700 g
mlevenog mesa
1-2 komad/a
crnog luka
2 komad/a
Šargarepe
450 ml
paradajz corbe
2 komad/a
lovorova lista
1.5 kafena kašičica
secera
po potrebi
suvi zacini
Besamel sos
500 ml
Mleka
50 g
Margarina
3 supena kašika
Brasna
1 kafena kašičica
Vegete
malo
Bibera
Kore
1 pakovanje/a
Kora za lazanje
150 g
Kačkavalja
Priprema
Priprema sosa sa mlevenim mesom
Luk sitno iseckati, sargarepu narendati pa zajedno dinstati. Mozete dinstati na ulju ili vodi.
Kada luk omeksa dodati meso i dinstati uz povemeno mesanje.
Kada je meso skuvano dodati paradajz corbu, secer, lovorov list i zacine. Promesajte i kuvajte 15-ak min dok se ne zgusne.
Besamel sos
Staviti 400ml mleka da prokuva sa 50g margarina. U ostatak mleka staviti 3 kasike brasna.
Kada mleko provri, dodati smesu sa brasnom i mlekom, mesati da se ne pojave grudvice. Zaciniti
Filovanje
Na dno pleha staviti malo besamel sosa.
Preko sosa staviti gotove kore za lazanje, ja ih ne kuvam, stavljam ih onakve kakve su.
Znaci idu kore, zatim besamel sos, meso i preko narendan sir. Tako filovati dokle god imate sastojaka. Na kraj idu kore premazane besamel sosom i sir, s tim da ne stavljate odmah sir nego kad je pri kraju pecenje.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peci nekih 30min, staviti sir pa zapeci jos malo.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 4 osoba
500-700 g mlevenog mesa
1-2 komad/a crnog luka
2 komad/a Šargarepe
450 ml paradajz corbe
2 komad/a lovorova lista
1.5 kafena kašičica secera
po potrebi suvi zacini
500 ml Mleka
50 g Margarina
3 supena kašika Brasna
1 kafena kašičica Vegete
malo Bibera
1 pakovanje/a Kora za lazanje
150 g Kačkavalja
Priprema
Priprema sosa sa mlevenim mesom
Luk sitno iseckati, sargarepu narendati pa zajedno dinstati. Mozete dinstati na ulju ili vodi.
Kada luk omeksa dodati meso i dinstati uz povemeno mesanje.
Kada je meso skuvano dodati paradajz corbu, secer, lovorov list i zacine. Promesajte i kuvajte 15-ak min dok se ne zgusne.
Besamel sos
Staviti 400ml mleka da prokuva sa 50g margarina. U ostatak mleka staviti 3 kasike brasna.
Kada mleko provri, dodati smesu sa brasnom i mlekom, mesati da se ne pojave grudvice. Zaciniti
Filovanje
Na dno pleha staviti malo besamel sosa.
Preko sosa staviti gotove kore za lazanje, ja ih ne kuvam, stavljam ih onakve kakve su.
Znaci idu kore, zatim besamel sos, meso i preko narendan sir. Tako filovati dokle god imate sastojaka. Na kraj idu kore premazane besamel sosom i sir, s tim da ne stavljate odmah sir nego kad je pri kraju pecenje.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peci nekih 30min, staviti sir pa zapeci jos malo.
Prijatno! :)
Tagovi