Sastojci

Za 6 osoba

Testo

1 kg Brašno T-400

200 ml vode

100 ml ulja

250 ml mleka

1 supena kašika secera

1 kafena kašičica soli

1 komad/a jaje

Nadev

200 g sitnog sira

200 g sunke

po potrebi kecapa

Za premazivanje

1 komad/a zumance

1 supena kašika mleka

po potrebi Susam

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

Rastopiti kvasac u mlakom mleku sa jednom kasikom secera i 2 kasike brasna.

Dodat ostalim sastojcima, brasno postepeno dodavati, zamesiti i ostaviti da odstoji 30 min.

Motanje kiflica

Kada testo nadodje praviti male kuglice i razvlaciti na prethodno pouljenoj podlozi.

Motanje kiflica

Jedan kraj iseckati nozem, kao na slici, dok na drugi kraj stavljamo nadev.

Motanje kiflica

Zatim motamo od nadeva ka iseckanom delu.

Premazivanje

Na kraju premazujemo kiflice zumancetom, pospemo susamom i ostavimo da odstoje 10-15min.

Rernu zagrejemo na 200 stepeni, kada se ugreje smanjiti na 180 stepeni i peci dok ne porumene.