Za 6 osoba
1 kg Brašno T-400
200 ml vode
100 ml ulja
250 ml mleka
1 supena kašika secera
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kafena kašičica soli
1 komad/a jaje
200 g sitnog sira
200 g sunke
po potrebi kecapa
1 komad/a zumance
1 supena kašika mleka
po potrebi Susam
Priprema testa
Rastopiti kvasac u mlakom mleku sa jednom kasikom secera i 2 kasike brasna.
Dodat ostalim sastojcima, brasno postepeno dodavati, zamesiti i ostaviti da odstoji 30 min.
Motanje kiflica
Kada testo nadodje praviti male kuglice i razvlaciti na prethodno pouljenoj podlozi.
Jedan kraj iseckati nozem, kao na slici, dok na drugi kraj stavljamo nadev.
Zatim motamo od nadeva ka iseckanom delu.
Premazivanje
Na kraju premazujemo kiflice zumancetom, pospemo susamom i ostavimo da odstoje 10-15min.
Rernu zagrejemo na 200 stepeni, kada se ugreje smanjiti na 180 stepeni i peci dok ne porumene.
Sastojci
Za 6 osoba
1 kg Brašno T-400
200 ml vode
100 ml ulja
250 ml mleka
1 supena kašika secera
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kafena kašičica soli
1 komad/a jaje
200 g sitnog sira
200 g sunke
po potrebi kecapa
1 komad/a zumance
1 supena kašika mleka
po potrebi Susam
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Rastopiti kvasac u mlakom mleku sa jednom kasikom secera i 2 kasike brasna.
Dodat ostalim sastojcima, brasno postepeno dodavati, zamesiti i ostaviti da odstoji 30 min.
Motanje kiflica
Kada testo nadodje praviti male kuglice i razvlaciti na prethodno pouljenoj podlozi.
Motanje kiflica
Jedan kraj iseckati nozem, kao na slici, dok na drugi kraj stavljamo nadev.
Motanje kiflica
Zatim motamo od nadeva ka iseckanom delu.
Premazivanje
Na kraju premazujemo kiflice zumancetom, pospemo susamom i ostavimo da odstoje 10-15min.
Rernu zagrejemo na 200 stepeni, kada se ugreje smanjiti na 180 stepeni i peci dok ne porumene.
Tagovi