Najpre operite spanać pod mlazom hladne vode, zatim ga poparite u vreloj vodi. Tačnije, stavite malo vode da provri, pa kada provri njome prelijte spanać i ostavite ga u vreloj vodi 1-2 minuta, kako bi omekšao. Potom mu odstranite drškice, i isecite na sitno.
U posudu pomešajte suve sastojke, odnosno brašno, pecivo i so pa izmešajte. Dodajte vodu, promešajte, pa dodajte iseckani spanać. Još jednom sve dobro promešajte da se napravi ujednačena smesa. Izlijte je potom na pleh obložen pek papirom, pa zapecite koru na 200 stepeni do 15 minuta.
Već nakon 10 minuta proverite čačkalicom ili viljuškom kako kora napreduje. Gotovu koru potom izvadite, pa umotajte u rolat uz pomoć vlažne krpe. Ostavite da se kora formira u rolat, a vi za to vreme pripremite nadev.
Krompir skuvajte pa izrendajte, zatim ga pomešajte sa majonezom i dodajte po ukusu soli i bibera. Promešajte da se sve sjedini. Po ukusu dodajte seckane kisele paprike, pa još jednom sve promešajte.
Premažite rolat pripremljenim nadevom, pa ponovo urolajte. Ostavite rolat u frizu da odmori, barem sat vremena, kako bi omekšao i upio nadev. Potom secite na jednake parčiće i poslužite.
Papriku možete staviti u sredinu preko nadeva, pa onda kada sečete dobijete crvenu tačku u sredini rolata.
Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno
Sastojci
Za 6 osoba
8 supena kašika Brašno
1 kesica/e C Prašak za pecivo
1 kafena kašičica So
2 dl Kisela voda
200 g Spanać
100 g Posni majonez
1 veći komad/a Krompir
2 veće komad/a Kisele paprike crvene
po ukusu So, biber...
Naši proizvodi
Priprema
Priprema i postupak
Najpre operite spanać pod mlazom hladne vode, zatim ga poparite u vreloj vodi. Tačnije, stavite malo vode da provri, pa kada provri njome prelijte spanać i ostavite ga u vreloj vodi 1-2 minuta, kako bi omekšao. Potom mu odstranite drškice, i isecite na sitno.
U posudu pomešajte suve sastojke, odnosno brašno, pecivo i so pa izmešajte. Dodajte vodu, promešajte, pa dodajte iseckani spanać. Još jednom sve dobro promešajte da se napravi ujednačena smesa. Izlijte je potom na pleh obložen pek papirom, pa zapecite koru na 200 stepeni do 15 minuta.
Već nakon 10 minuta proverite čačkalicom ili viljuškom kako kora napreduje. Gotovu koru potom izvadite, pa umotajte u rolat uz pomoć vlažne krpe. Ostavite da se kora formira u rolat, a vi za to vreme pripremite nadev.
Krompir skuvajte pa izrendajte, zatim ga pomešajte sa majonezom i dodajte po ukusu soli i bibera. Promešajte da se sve sjedini. Po ukusu dodajte seckane kisele paprike, pa još jednom sve promešajte.
Premažite rolat pripremljenim nadevom, pa ponovo urolajte. Ostavite rolat u frizu da odmori, barem sat vremena, kako bi omekšao i upio nadev. Potom secite na jednake parčiće i poslužite.
Papriku možete staviti u sredinu preko nadeva, pa onda kada sečete dobijete crvenu tačku u sredini rolata.
Tagovi