Meso isecite na manje komade. Luk iseckajte u seckalici, zelen i šargarepu očistite i isecite na kolutove. Papriku isecite na kocke.Slaninu isecite na sitno i propržite je u tiganju. Izvadite slaninu iz tiganja a na istoj masnoći propržite crni i beli luk. Dodajte zatim meso i malo dinstajte.
Za pripremu
Dodajte slaninu, šargarepu, zelen i papriku. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list. Zalijte sa sokom od paradajza i crnim vinom.
Za pripremu
Poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko 3 sata. Povremeno promešajte. Pred sam kraj dodajte kašikicu mlevene crvene paprike i kašiku džema, još malo kuvajte a zatim poslužite uz pire krompir ili testeninu.
Sastojci
Za 8 osoba
2 kg srnećeg mesa
200 gr slanine
4-5 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 zeleni
1 sveža crvena paprika
po ukusu so, mleveni crni biber
3-4 čena belog luka
2 lovorova lista
3 dcl crnog vina
3 dcl soka od paradajza
1 kašika džema
po potrebi crvena mlevena paprika
Priprema
Za pripremu
Meso isecite na manje komade. Luk iseckajte u seckalici, zelen i šargarepu očistite i isecite na kolutove. Papriku isecite na kocke.Slaninu isecite na sitno i propržite je u tiganju. Izvadite slaninu iz tiganja a na istoj masnoći propržite crni i beli luk. Dodajte zatim meso i malo dinstajte.
Za pripremu
Dodajte slaninu, šargarepu, zelen i papriku. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list. Zalijte sa sokom od paradajza i crnim vinom.
Za pripremu
Poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko 3 sata. Povremeno promešajte. Pred sam kraj dodajte kašikicu mlevene crvene paprike i kašiku džema, još malo kuvajte a zatim poslužite uz pire krompir ili testeninu.