Sastojci

Za 8 osoba

Za pripremu

2 kg srnećeg mesa

200 gr slanine

4-5 glavica crnog luka

2 šargarepe

2 zeleni

1 sveža crvena paprika

po ukusu so, mleveni crni biber

3-4 čena belog luka

2 lovorova lista

3 dcl crnog vina

3 dcl soka od paradajza

1 kašika džema

po potrebi crvena mlevena paprika

Priprema

Za pripremu

Meso isecite na manje komade. Luk iseckajte u seckalici, zelen i šargarepu očistite i isecite na kolutove. Papriku isecite na kocke.Slaninu isecite na sitno i propržite je u tiganju. Izvadite slaninu iz tiganja a na istoj masnoći propržite crni i beli luk. Dodajte zatim meso i malo dinstajte.

Za pripremu

Dodajte slaninu, šargarepu, zelen i papriku. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list. Zalijte sa sokom od paradajza i crnim vinom.

Za pripremu

Poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko 3 sata. Povremeno promešajte. Pred sam kraj dodajte kašikicu mlevene crvene paprike i kašiku džema, još malo kuvajte a zatim poslužite uz pire krompir ili testeninu.