Sastojci

Za 24 osoba

Kora

1 pakovanje/a Gotove kore

Fil

4 komad/a Jaja

1 Časa Šećer

1 Časa Ulja

1 Časa Jogurta

400 g Maline

400 g Višnje

Preliv

4 Čase Voda

2 Čase Šećer

Naši proizvodi

Priprema

Fil priprema

Mera je časa od jogurta 180 ml. Prvo pripremite fil, jaja i šecer umutite penasto. Dodajte griz, pomesan sa praskom za pecivo, zatim ulje i jogurt. Sve zajedno mutite još malo da se sastojci sjedine. Visnje ocistite od kostica i opwrite ih kao i maline

Kore

Kore razdvojite i podelite na 6 gomilica po 3 kore. Ukzpno vam je potrebno 18 kora.

Nacin filovanja

Prvu koru rasirite i premazite sa 4 kasike fila, drugu stavite preko nje i uradite isto, pa stavite trecu koru. Nju ne orenazujete filom vec po ivici poredjate voce. Pravite gomilice i redjajte ih gusto, da bi pita bila bogata. Kada ste poredjali voce urolajte u okrugao rolatic. Tako uradite i sa istalim korama. Pleh premažite sa malo ulja i redjajte rolate. Ako vam je preostalo fila premazite pitu i odozgo.

Pečenje

Pitu pecite na 180 steoeni dok ne porumeni 15-25 minuta u zavisnosti od vase rerne. Kada se ispece ostavite je da se ohladi pa isecitei prelijte sa vrucim sirupom.

Priprema sirupa

Secer stavite u swrpu sa vanilin secerom i prelijte vodom. Kuvajte dok ne provri, povremeno mesati da se secer istopi. Vreo sirup prelijte preko ohladjene pite. Malo prohladite i posluzite