Za 10 osoba
2 kg ribe
150 g svinjske masti
3 veće glavice crnog luka
3 komad/a šargarepe
1 komad/a peršuna
1 komad/a paškanat
1/2 komad/a celera
4-5 čena belog luka
1/2 l kuvanog paradajza
2 lista lovora
so, biber, vegeta
2 kafena kašičica aleve slatke paprike
2 kafena kašičica tucane ljute paprike
seckano peršunovo lišće
Priprema
U veću šerpu skuvati ribu.
Procediti ali tečnost ne bacati.
Ribu očistiti od kostiju.
Šargarepu, peršun, paškanat i celer iseckati na kockice.
Crni luk sitno iseckati.
U kotlić istopiti mast, dodati crni luk i dinstati.
Dodati povrće i dinstati sve zajedno.
Dodavati po malo vode u kojoj se kuvala riba.
Dodati ribu.
Naliti vodom.
Začiniti po ukusu i kuvati.
Dodati sitno seckan beli luk i lovor.
Kada sve omekša dodati paradajz, slatku i tucanu papriku i sjediniti.
Ostaviti da pusti ključ.
Na kraju dodati sitno seckano peršunovo lišće.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 10 osoba
2 kg ribe
150 g svinjske masti
3 veće glavice crnog luka
3 komad/a šargarepe
1 komad/a peršuna
1 komad/a paškanat
1/2 komad/a celera
4-5 čena belog luka
1/2 l kuvanog paradajza
2 lista lovora
so, biber, vegeta
2 kafena kašičica aleve slatke paprike
2 kafena kašičica tucane ljute paprike
seckano peršunovo lišće
Priprema
Priprema
U veću šerpu skuvati ribu.
Procediti ali tečnost ne bacati.
Ribu očistiti od kostiju.
Šargarepu, peršun, paškanat i celer iseckati na kockice.
Crni luk sitno iseckati.
U kotlić istopiti mast, dodati crni luk i dinstati.
Dodati povrće i dinstati sve zajedno.
Dodavati po malo vode u kojoj se kuvala riba.
Dodati ribu.
Naliti vodom.
Začiniti po ukusu i kuvati.
Dodati sitno seckan beli luk i lovor.
Kada sve omekša dodati paradajz, slatku i tucanu papriku i sjediniti.
Ostaviti da pusti ključ.
Na kraju dodati sitno seckano peršunovo lišće.