Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji

Sastojci

Za 10 osoba

Sastojci

2 kg ribe

150 g svinjske masti

3 veće glavice crnog luka

3 komad/a šargarepe

1 komad/a peršuna

1 komad/a paškanat

1/2 komad/a celera

4-5 čena belog luka

1/2 l kuvanog paradajza

2 lista lovora

so, biber, vegeta

2 kafena kašičica aleve slatke paprike

2 kafena kašičica tucane ljute paprike

seckano peršunovo lišće

Priprema

Priprema

U veću šerpu skuvati ribu.

Procediti ali tečnost ne bacati.

Ribu očistiti od kostiju.

Šargarepu, peršun, paškanat i celer iseckati na kockice.

Crni luk sitno iseckati.

U kotlić istopiti mast, dodati crni luk i dinstati.

Dodati povrće i dinstati sve zajedno.

Dodavati po malo vode u kojoj se kuvala riba.

Dodati ribu.

Naliti vodom.

Začiniti po ukusu i kuvati.

Dodati sitno seckan beli luk i lovor.

Kada sve omekša dodati paradajz, slatku i tucanu papriku i sjediniti.

Ostaviti da pusti ključ.

Na kraju dodati sitno seckano peršunovo lišće.