Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji

Sastojci

Za 6 osoba

Namirnice za koru (pleh cetvrtast 25 cm2 )

3 Jaja

2 Solje Pšeničnicnog griza

1 Solja mlevenog badema

1/2 Solje otopljenog maslaca

1 Solja kokosa

Još za sirup

1 Solja secera

1 Solja vode

1 kafena kašičica Ruzine vodice

Ili 2 supena kašika Ceđenog soka narandže

2 supena kašika Cedenog soka limuna

Još

150 g Krupnije mlevenog pistaća

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Umutite zumanca i secer,dodati otopljen maslac ,griz,badem,kokos,vanilu,prasak za pecivo .Smesu sjediniti sa snegom od belanaca,dobro iznesati i izruciti u podmazan i brasnom posut pleh.

Lepo spatulom poravnati i nozem iseci na kocke. Peci na 180 oko 40 min.

Priprema sirupa:

Pomesati vodu i secer i staviti za zavri i kuvati jos oko 10-15 min.

Maknuti sa vatre i ohladiti sasvim u gladan sirup dodati cedeni sok narandže i limuna.

Napomena:Sirup prvo skuvati her mora bit potpuno hladan za plelivanje preko vrućeg kolaca.

Prelivanje:

Preliti pecen kolac sirupom i obilno posuti mlevenim pistaćima.

Ostavite da se kolac potpuno ohladi i servirati.