Crni luk izrendati na krupnije a vezu zeleni sitnije pa dinstati u toploj masnoci dolivajuci toplu vodu, serpu poklopiti ali ne sasvim. Dodati lovorov list, zrno bibera i obareno i na kocke iseceno meso.
Kuvanje
Zelen i luk dinstati oko 30 minuta, a sa mesom jos 1 sat. Dolivati vodom. Persunov list dodavati oko sredine, a blagu zaprsku na kraju. Zacinite jajetom umucenim sa kiselim mlekom. Mozete dodati i malo kuvanog paradajza kada se prohladi!
Sastojci
Za 6 osoba
3-4 komad/a crni luk
1 veza zeleni
/ / masnoce
1-2 komad/a lorber
5-6 komad/a bibera u zrnu
/ / prasece iznutrice
1 veza iseckanog persunovog lisca
/ malo brasna
/ malo aleve paprike
/ malo soli
1 komad/a jaja
1 pakovanje/a kiselo mleko
/ malo kuvanog paradajza
Priprema
Priprema
Crni luk izrendati na krupnije a vezu zeleni sitnije pa dinstati u toploj masnoci dolivajuci toplu vodu, serpu poklopiti ali ne sasvim. Dodati lovorov list, zrno bibera i obareno i na kocke iseceno meso.
Kuvanje
Zelen i luk dinstati oko 30 minuta, a sa mesom jos 1 sat. Dolivati vodom. Persunov list dodavati oko sredine, a blagu zaprsku na kraju. Zacinite jajetom umucenim sa kiselim mlekom. Mozete dodati i malo kuvanog paradajza kada se prohladi!
Uzivajte uz Mirin recept Mirine zanimacije