Šećer i vodu kuvati i proveravati kada je kuvano, tako sto kašičicom zahvatite malo mase i kapnete na tanjir, ako se ne razlije odmah dodajte prehrambenu boju, ekstrakt od jagode i sirće.
.
Jabuke, koje ste prethodno oprali, dobro obrisali te im otkinuli peteljke i na njihovo mesto uboli drvene štapice, uzmite za štapic pa kružnim pokretima uronite u šećer i odlažite svaku na papir za pečnje koji ste premazali uljem. Morate raditi brzo jer šećer brzo pregori i postane taman i gorak (meni je tako ispalo prvi put).
.
Takođe, možete probati ovo i sa drugim voćem. Recimo jagodama ili mandarinama.
Sastojci
Za 20 osoba
400 g Šećer
1 kafena kašičica Dr. Oetker Boja za kolače - crvena
1 kafena kašičica Sirće
par kapi Ekstrakt jagoda
20 komad/a Jabuka
20 komad/a Štapići za ražnjiće
. . papir za pečenje
. . Ulje
0,5 - 1 l Voda
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Šećer i vodu kuvati i proveravati kada je kuvano, tako sto kašičicom zahvatite malo mase i kapnete na tanjir, ako se ne razlije odmah dodajte prehrambenu boju, ekstrakt od jagode i sirće.
.
Jabuke, koje ste prethodno oprali, dobro obrisali te im otkinuli peteljke i na njihovo mesto uboli drvene štapice, uzmite za štapic pa kružnim pokretima uronite u šećer i odlažite svaku na papir za pečnje koji ste premazali uljem. Morate raditi brzo jer šećer brzo pregori i postane taman i gorak (meni je tako ispalo prvi put).
.
Takođe, možete probati ovo i sa drugim voćem. Recimo jagodama ili mandarinama.
Tagovi