Sastojci

Za 20 osoba

Sastojci

400 g Šećer

1 kafena kašičica Sirće

par kapi Ekstrakt jagoda

20 komad/a Jabuka

20 komad/a Štapići za ražnjiće

. . papir za pečenje

. . Ulje

0,5 - 1 l Voda

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Šećer i vodu kuvati i proveravati kada je kuvano, tako sto kašičicom zahvatite malo mase i kapnete na tanjir, ako se ne razlije odmah dodajte prehrambenu boju, ekstrakt od jagode i sirće.

.

Jabuke, koje ste prethodno oprali, dobro obrisali te im otkinuli peteljke i na njihovo mesto uboli drvene štapice, uzmite za štapic pa kružnim pokretima uronite u šećer i odlažite svaku na papir za pečnje koji ste premazali uljem. Morate raditi brzo jer šećer brzo pregori i postane taman i gorak (meni je tako ispalo prvi put).

.

Takođe, možete probati ovo i sa drugim voćem. Recimo jagodama ili mandarinama.