Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji

Sastojci

Za 12 osoba

sastojci:

300 gr mlevenog plazma keksa

oko 150 gr celog plazma keksa ili petit ber

1 čaša kisele pavlake

1 čaša voćnog jogurta

100 gr mlečne čokolade

200 gr jagoda

2 dl soka od jagoda

Naši proizvodi

Priprema

priprema:

 U odgovarajuću posudu stavite mlevenu plazmu, rukama izdrobljen petit keks, dodajte kiselu pavlaku, voćni jogurt, prah šećer i vanilin šećer pa sve dobro izmešajte kašikom ili rukama.   

Na tacnu za tortu stavite polovinu smese pa oblikujte tortu po želji (ja sam u obliku srca).Preko iseckajte čokoladu. U ostatak smese dodajte jagode, lagano izmešajte pa nanesite preko čokolade. Dobro izravljajte površinu torte.               

Pripremite želatin po uputstvu na kesici. U manju posudu stavite sok da provri pa dodajte pripremljeni želatin, sklonite sa vatre  i mešajte dok se želatin ne otopi. Malo ga prohladite i prelijte preko torte. Ostavite je u frižider da se dobro ohladi i stegne.                Tortu ukrasite po želji.