U odgovarajuću posudu stavite mlevenu plazmu, rukama izdrobljen petit keks, dodajte kiselu pavlaku, voćni jogurt, prah šećer i vanilin šećer pa sve dobro izmešajte kašikom ili rukama.
Na tacnu za tortu stavite polovinu smese pa oblikujte tortu po želji (ja sam u obliku srca).Preko iseckajte čokoladu. U ostatak smese dodajte jagode, lagano izmešajte pa nanesite preko čokolade. Dobro izravljajte površinu torte.
Pripremite želatin po uputstvu na kesici. U manju posudu stavite sok da provri pa dodajte pripremljeni želatin, sklonite sa vatre i mešajte dok se želatin ne otopi. Malo ga prohladite i prelijte preko torte. Ostavite je u frižider da se dobro ohladi i stegne. Tortu ukrasite po želji.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 12 osoba
300 gr mlevenog plazma keksa
oko 150 gr celog plazma keksa ili petit ber
1 čaša kisele pavlake
1 čaša voćnog jogurta
5 kašika C Šećer u prahu 250g
100 gr mlečne čokolade
200 gr jagoda
2 dl soka od jagoda
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Naši proizvodi
Priprema
priprema:
U odgovarajuću posudu stavite mlevenu plazmu, rukama izdrobljen petit keks, dodajte kiselu pavlaku, voćni jogurt, prah šećer i vanilin šećer pa sve dobro izmešajte kašikom ili rukama.
Na tacnu za tortu stavite polovinu smese pa oblikujte tortu po želji (ja sam u obliku srca).Preko iseckajte čokoladu. U ostatak smese dodajte jagode, lagano izmešajte pa nanesite preko čokolade. Dobro izravljajte površinu torte.
Pripremite želatin po uputstvu na kesici. U manju posudu stavite sok da provri pa dodajte pripremljeni želatin, sklonite sa vatre i mešajte dok se želatin ne otopi. Malo ga prohladite i prelijte preko torte. Ostavite je u frižider da se dobro ohladi i stegne. Tortu ukrasite po želji.
Tagovi