Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji

Sastojci

Za 2 osoba

Namirnuce

2 komad/a Tortilja (gotovih ili koje ste sami spremili)

1 pakovanje/a Pileca prsa bez kozice i kosti.

30 g Maslaca

Zacini Soli,bibera,suvog zacina i malo cili sosa

Jos za salatu

Nekoliko Listova zelene salate

1 Saka seckanog kupusa

1 Paradajz i poka zrelog avokada

Malo Naseckanog ljubicastog luka

2 Kasike limuna

1 Kasika maslinovog ulja

Malo Soli

1 Kasicica senfa

Još

2 Kašike senfa

2 Kasike ljutog ili blagog kečapa

Priprema

Priprema

Piletinu naseckajte na trake ili kockice pa zacinite.Na zagrejanom puteru isprziti meso dok ne omeksa i lepo porumeni.

Belo pileće meso je zahvalno jer zaista iziskuje malo vremena za pripremu.Seceno na sitnije komade gotovo je za 5-6 minuta.

Sklonite meso sa vatre i poklopite.

Salata

Opranu zelenu salatu malo rukama usitniti,kupus naseckati na trake,pomesati,dodati paradajz,naseckan avokado i seckan luk.

Ulje,limun,so i senf dobro izmesati i zaciniti salatu.

Tortilje

Ugrejati teflonski tiganja na srednje jakoj vatri i kratko zapeći tortilje.

Zatim tortilje premazati mesavinom senfa i kecapa.Zatim dodati bogato salatu i pecenu piletinu.Urolati i posluziti toplo.