Za 2 osoba
2 komad/a Tortilja (gotovih ili koje ste sami spremili)
1 pakovanje/a Pileca prsa bez kozice i kosti.
30 g Maslaca
Zacini Soli,bibera,suvog zacina i malo cili sosa
Nekoliko Listova zelene salate
1 Saka seckanog kupusa
1 Paradajz i poka zrelog avokada
Malo Naseckanog ljubicastog luka
2 Kasike limuna
1 Kasika maslinovog ulja
Malo Soli
1 Kasicica senfa
2 Kašike senfa
2 Kasike ljutog ili blagog kečapa
Priprema
Piletinu naseckajte na trake ili kockice pa zacinite.Na zagrejanom puteru isprziti meso dok ne omeksa i lepo porumeni.
Belo pileće meso je zahvalno jer zaista iziskuje malo vremena za pripremu.Seceno na sitnije komade gotovo je za 5-6 minuta.
Sklonite meso sa vatre i poklopite.
Salata
Opranu zelenu salatu malo rukama usitniti,kupus naseckati na trake,pomesati,dodati paradajz,naseckan avokado i seckan luk.
Ulje,limun,so i senf dobro izmesati i zaciniti salatu.
Tortilje
Ugrejati teflonski tiganja na srednje jakoj vatri i kratko zapeći tortilje.
Zatim tortilje premazati mesavinom senfa i kecapa.Zatim dodati bogato salatu i pecenu piletinu.Urolati i posluziti toplo.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 2 osoba
2 komad/a Tortilja (gotovih ili koje ste sami spremili)
1 pakovanje/a Pileca prsa bez kozice i kosti.
30 g Maslaca
Zacini Soli,bibera,suvog zacina i malo cili sosa
Nekoliko Listova zelene salate
1 Saka seckanog kupusa
1 Paradajz i poka zrelog avokada
Malo Naseckanog ljubicastog luka
2 Kasike limuna
1 Kasika maslinovog ulja
Malo Soli
1 Kasicica senfa
2 Kašike senfa
2 Kasike ljutog ili blagog kečapa
Priprema
Priprema
Piletinu naseckajte na trake ili kockice pa zacinite.Na zagrejanom puteru isprziti meso dok ne omeksa i lepo porumeni.
Belo pileće meso je zahvalno jer zaista iziskuje malo vremena za pripremu.Seceno na sitnije komade gotovo je za 5-6 minuta.
Sklonite meso sa vatre i poklopite.
Salata
Opranu zelenu salatu malo rukama usitniti,kupus naseckati na trake,pomesati,dodati paradajz,naseckan avokado i seckan luk.
Ulje,limun,so i senf dobro izmesati i zaciniti salatu.
Tortilje
Ugrejati teflonski tiganja na srednje jakoj vatri i kratko zapeći tortilje.
Zatim tortilje premazati mesavinom senfa i kecapa.Zatim dodati bogato salatu i pecenu piletinu.Urolati i posluziti toplo.