Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 6 osoba
Sastojci
500 gr
Makarone
50 gr
Maslac
150 gr
Kačkavalj
1/2 l
Mleko
2 supena kašika
Brašno T-400
4 supena kašika
Maslac
150 gr
Sunka
100 gr
Kobasice
par komad/a
Pecurke
po zelji
So, Bosiljak, Origano
po zelji
Kečap
Priprema
Priprema makarona
Makarone skuvajte u posoljenoj vodi. Ocedite ih i pomešajte sa maslacem
Priprema sunkarice
Sitno iseckajte pecurke, makarone ili kobasice( ja sam umesto kobasice koristila pecenicu jer deca vise vole), Posolite i zacinite po ukusu. Pomesajte.
Dodavanje kackavalja
Na kraju dodajte izrendai kackavalj i sve zajedno sjedinite.
Stavljanje u pleh
U nauljanu tepsiju rasporeditepripremljene makarone.
Priprema sosa
Propržite na ulju 2 kasike brasna sa 2 kasike maslaca i razredite svezim mlekom.
Ostavite sos da se malo kuva, neprestano mesajuci, sve dok se ne zgusne. Posolite po zelji. Prelite makarone. Odozgo po zelji premazite kecapom, posmite origano i bosiljak i izrendajte kackavalj
Percenje
Pecite oko dvadesetak minuta ili dok se odozgore ne uhvati fina korica i dobije lepa zlatkasta boja.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 6 osoba
500 gr Makarone
50 gr Maslac
150 gr Kačkavalj
1/2 l Mleko
2 supena kašika Brašno T-400
4 supena kašika Maslac
150 gr Sunka
100 gr Kobasice
par komad/a Pecurke
po zelji So, Bosiljak, Origano
po zelji Kečap
Priprema
Priprema makarona
Makarone skuvajte u posoljenoj vodi. Ocedite ih i pomešajte sa maslacem
Priprema sunkarice
Sitno iseckajte pecurke, makarone ili kobasice( ja sam umesto kobasice koristila pecenicu jer deca vise vole), Posolite i zacinite po ukusu. Pomesajte.
Dodavanje kackavalja
Na kraju dodajte izrendai kackavalj i sve zajedno sjedinite.
Stavljanje u pleh
U nauljanu tepsiju rasporeditepripremljene makarone.
Priprema sosa
Propržite na ulju 2 kasike brasna sa 2 kasike maslaca i razredite svezim mlekom.
Ostavite sos da se malo kuva, neprestano mesajuci, sve dok se ne zgusne. Posolite po zelji. Prelite makarone. Odozgo po zelji premazite kecapom, posmite origano i bosiljak i izrendajte kackavalj
Percenje
Pecite oko dvadesetak minuta ili dok se odozgore ne uhvati fina korica i dobije lepa zlatkasta boja.
Serviranje
Sluzite toplo!!!!
Prijatno
Tagovi