Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji

Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci

500 gr Makarone

50 gr Maslac

150 gr Kačkavalj

1/2 l Mleko

2 supena kašika Brašno T-400

4 supena kašika Maslac

150 gr Sunka

100 gr Kobasice

par komad/a Pecurke

po zelji So, Bosiljak, Origano

po zelji Kečap

Priprema

Priprema makarona

Makarone skuvajte u posoljenoj vodi. Ocedite ih i pomešajte sa maslacem

Priprema sunkarice

Sitno iseckajte pecurke, makarone ili kobasice( ja sam umesto kobasice koristila pecenicu jer deca vise vole), Posolite i zacinite po ukusu. Pomesajte.

Dodavanje kackavalja

Na kraju dodajte izrendai kackavalj i sve zajedno sjedinite.

Stavljanje u pleh

U nauljanu tepsiju rasporeditepripremljene makarone.

Priprema sosa

Propržite na ulju 2 kasike brasna sa 2 kasike maslaca i razredite svezim mlekom.

Ostavite sos da se malo kuva, neprestano mesajuci, sve dok se ne zgusne. Posolite po zelji. Prelite makarone. Odozgo po zelji premazite kecapom, posmite origano i bosiljak i izrendajte kackavalj

Percenje

Pecite oko dvadesetak minuta ili dok se odozgore ne uhvati fina korica i dobije lepa zlatkasta boja.

Serviranje

Sluzite toplo!!!!

Prijatno