Umutiti jaja, dodati kristal šećer, limun šećer, vanilin šećer, dodati mleko, ulje i rakiju uz neprekidno mućenje, a zatim postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mešati varjačom dok se sastojci ne sjedine, a potom testo umesiti rukama. Ostaviti da malo nadođe. Na brašnom posutoj radnoj ploči razviti testo. Sekačem za picu, nožem ili drugom alatkom iseći testo na trake, a potom na rombove. Svaki romb zaseći po sredini i provući jedan kraj kroz rupu kako bi se dobio čvor. Pržiti u vrelom ulju ili masti, dok ne porumene. Služiti uz šećer u prahu, med, čokoladu, marmeladu ili krem.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 30 osoba
5 komad/a jaja
5 supena kašika šećera
1 kesica Dr. Oetker Limun šećer
1 kesica C Vanilin šećer
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
5 supena kašika ulja
5 supena kašika mleka
1 čašica rakije
600+200 g brašna
Po potrebi malo Čoko preliva za torte i kolače
Po potrebi malo meda
Po potrebi malo C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Testa
Umutiti jaja, dodati kristal šećer, limun šećer, vanilin šećer, dodati mleko, ulje i rakiju uz neprekidno mućenje, a zatim postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mešati varjačom dok se sastojci ne sjedine, a potom testo umesiti rukama. Ostaviti da malo nadođe. Na brašnom posutoj radnoj ploči razviti testo. Sekačem za picu, nožem ili drugom alatkom iseći testo na trake, a potom na rombove. Svaki romb zaseći po sredini i provući jedan kraj kroz rupu kako bi se dobio čvor. Pržiti u vrelom ulju ili masti, dok ne porumene. Služiti uz šećer u prahu, med, čokoladu, marmeladu ili krem.
Tagovi