Karfiol skuvajte u slanoj vodi, izvadite ga pa poređajte u pouljen pleh.Maslac rastopite pa dodajte brašno, malo propržite, dodajte mleko i žumance, prokuvajte i na kraju dodajte zelen lišće. Tako pripremljeni umak prelijte preko karfiola pa zapecite u rerni oko 15 minuta. Služite uz pečenu piletinu.
Sastojci
Za 2 osoba
1/2 kg karfiola
50 gr putera
1 kašika brašna
1 žumance
3 dcl mleka
po ukusu so
po potrebi zelen lišće
Priprema
Za pripremu
Karfiol skuvajte u slanoj vodi, izvadite ga pa poređajte u pouljen pleh.Maslac rastopite pa dodajte brašno, malo propržite, dodajte mleko i žumance, prokuvajte i na kraju dodajte zelen lišće. Tako pripremljeni umak prelijte preko karfiola pa zapecite u rerni oko 15 minuta. Služite uz pečenu piletinu.