Za 5 osoba
1 kg slatkih jabuka
1 l domaće rakije
200 g šećera
2 dl vode
Priprema
Jabuke oljuštiti.
Iseckati na krupnije komade.
Poslagati ih u veću staklenu posudu.
Naliti rakiju (jabuke treba da budu potopljene).
Čuvati na hladnom i tamnom mestu mesec dana.
S vremena na vreme promešati.
Skuvati šećer i vodu i sipati u jabuke.
Dobro sjediniti i ostaviti još mesec dana.
Nakon toga procediti i sipati u staklene flaše.
U flaše se mogu dodati i komadi lumuna.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 5 osoba
1 kg slatkih jabuka
1 l domaće rakije
200 g šećera
2 dl vode
Priprema
Priprema
Jabuke oljuštiti.
Iseckati na krupnije komade.
Poslagati ih u veću staklenu posudu.
Naliti rakiju (jabuke treba da budu potopljene).
Čuvati na hladnom i tamnom mestu mesec dana.
S vremena na vreme promešati.
Skuvati šećer i vodu i sipati u jabuke.
Dobro sjediniti i ostaviti još mesec dana.
Nakon toga procediti i sipati u staklene flaše.
U flaše se mogu dodati i komadi lumuna.