Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji

Sastojci

Za 4 osoba

Za pripremu

4 svinjske krmenadle

100 gr lenti dimljene slanine

po ukusu peršun

1 glavica crnog luka

1,5 kašika senfa

1,5 kašika mešavine začina

1 kašika ljutog kečapa

1 kašika brašna

po potrebi ulje

po ukusu so, mleveni crni biber

Priprema

Za pripremu

Krmenadle istanjite kuvarskim čekićem, posolite, pobiberite, začinite mešavinom začina i premažite kašikom senfa. Ispržite ih na zagrejanom ulju. Kada porumene sa obe strane izvadite iz tiganja.

Za pripremu

Glavicu crnog luka sitno isecite i ispržite je na preostaloj masnoći. Lente dimljene slanine isecite na kocke i dodajte ih u tiganj sa isprženim crvenim lukom. Kada se i slanina proprži dodajte sitno iseckani peršun.

Za pripremu

Zatim dodajte kečap, preostalu mešavinu začina, brašno i neprekidno mešajte varjačom. Kada se i brašno zaprži dodajte 200 ml vode i senf.

Za pripremu

U tiganj vratite ispržene krmenadle i kada one poprime ukus sosa sklonite tiganj sa šporeta. Na tanjir stepenasto poređajte krmenadle i prelijte ih sosom iz tiganja. Uz krmenadle poslužite prethodno skuvane sitne makarone ili pire krompir. Dekorišite grančicama peršuna.