Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 4 osoba
Za pripremu
4 svinjske
krmenadle
100 gr
lenti dimljene slanine
po ukusu
peršun
1 glavica
crnog luka
1,5 kašika
senfa
1,5 kašika
mešavine začina
1 kašika
ljutog kečapa
1 kašika
brašna
po potrebi
ulje
po ukusu
so, mleveni crni biber
Priprema
Za pripremu
Krmenadle istanjite kuvarskim čekićem, posolite, pobiberite, začinite mešavinom začina i premažite kašikom senfa. Ispržite ih na zagrejanom ulju. Kada porumene sa obe strane izvadite iz tiganja.
Za pripremu
Glavicu crnog luka sitno isecite i ispržite je na preostaloj masnoći. Lente dimljene slanine isecite na kocke i dodajte ih u tiganj sa isprženim crvenim lukom. Kada se i slanina proprži dodajte sitno iseckani peršun.
Za pripremu
Zatim dodajte kečap, preostalu mešavinu začina, brašno i neprekidno mešajte varjačom. Kada se i brašno zaprži dodajte 200 ml vode i senf.
Za pripremu
U tiganj vratite ispržene krmenadle i kada one poprime ukus sosa sklonite tiganj sa šporeta. Na tanjir stepenasto poređajte krmenadle i prelijte ih sosom iz tiganja. Uz krmenadle poslužite prethodno skuvane sitne makarone ili pire krompir. Dekorišite grančicama peršuna.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 4 osoba
4 svinjske krmenadle
100 gr lenti dimljene slanine
po ukusu peršun
1 glavica crnog luka
1,5 kašika senfa
1,5 kašika mešavine začina
1 kašika ljutog kečapa
1 kašika brašna
po potrebi ulje
po ukusu so, mleveni crni biber
Priprema
Za pripremu
Krmenadle istanjite kuvarskim čekićem, posolite, pobiberite, začinite mešavinom začina i premažite kašikom senfa. Ispržite ih na zagrejanom ulju. Kada porumene sa obe strane izvadite iz tiganja.
Za pripremu
Glavicu crnog luka sitno isecite i ispržite je na preostaloj masnoći. Lente dimljene slanine isecite na kocke i dodajte ih u tiganj sa isprženim crvenim lukom. Kada se i slanina proprži dodajte sitno iseckani peršun.
Za pripremu
Zatim dodajte kečap, preostalu mešavinu začina, brašno i neprekidno mešajte varjačom. Kada se i brašno zaprži dodajte 200 ml vode i senf.
Za pripremu
U tiganj vratite ispržene krmenadle i kada one poprime ukus sosa sklonite tiganj sa šporeta. Na tanjir stepenasto poređajte krmenadle i prelijte ih sosom iz tiganja. Uz krmenadle poslužite prethodno skuvane sitne makarone ili pire krompir. Dekorišite grančicama peršuna.