Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 8 osoba
Potrebno je
1 Šolja
Crnog pirinča
500 g
Pečuraka po želji
1 Kom
Crnog luka
1 Čen
Belog luka
2 Kašike
Maslinovog ulja, putera
1 Začini
So, biber
1 Kom
Paradajza
Priprema
Priprema
Crni pirinač kuvajte u razmeri 1:5 oko 40 minuta i potrebno je više vremena od belog da se skuva.
U tiganju na mešavini putera i ulja, propržite pečurke sa sitno iseckanim crnim i belim lukom. Kada omekšaju izvadite ih i držite na toplom mestu. U istom tiganju na ostatku putera i ulja propržite skuvani pirinač. Pomešajte sve. Iseckati sitno paradajz na kockice i promešajte pre serviranja.
Recept za nagradni konkurs: Put oko sveta u vašoj kuhinji
Sastojci
Za 8 osoba
1 Šolja Crnog pirinča
500 g Pečuraka po želji
1 Kom Crnog luka
1 Čen Belog luka
2 Kašike Maslinovog ulja, putera
1 Začini So, biber
1 Kom Paradajza
Priprema
Priprema
Crni pirinač kuvajte u razmeri 1:5 oko 40 minuta i potrebno je više vremena od belog da se skuva.
U tiganju na mešavini putera i ulja, propržite pečurke sa sitno iseckanim crnim i belim lukom. Kada omekšaju izvadite ih i držite na toplom mestu. U istom tiganju na ostatku putera i ulja propržite skuvani pirinač. Pomešajte sve. Iseckati sitno paradajz na kockice i promešajte pre serviranja.
Tagovi